Fenerbahçe’de "Efsane Başkan" seferberliği: İmza topladılar

Fenerbahçe’de "Efsane Başkan" seferberliği: İmza topladılar

Fenerbahçe’de başkanlık seçimine sayılı günler kaldı. Ali Koç’tan memnun olmayan bazı kongre ve divan üyeleri, efsane başkan Aziz Yıldırım’ın seçimli genel kurulda aday olması için noter imzalı beyanname toplamaya başladı.

Fenerbahçe’de sular durulmuyor. 9 yıldır şampiyon olamayan Sarı-lacivertliler, bu sezon da şampiyonluk umutlarını sonraki sezonlara bıraktı. Bu sene oluşturduğu kadroyla resmen Ali Koç başkanlığının prime dönemini yaşayan Fenerbahçe, ligin 36. haftasında 93 puanla lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde bulunuyor.

haber1-003.jpg

Tadic, Dzeko, Szymanski, Fred, Djiku ve Livakovic gibi dünyaca tanınmış isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe, İsmail Kartal’ın teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte resmen kaosu yaşadı. Birçok taraftar yıldız futbolcuların başına dünyaca ünlü teknik adam getirilmesi gerektiğini savundu ve Ali Koç’un İsmail Kartal tercihini sert dille eleştirdi.

ali-koc.jpg

ALİ KOÇ BAŞKAN, FENERBAHÇE ŞAMPİYON!

2018 yılında gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulunda Ali Koç, dönemin başkanı Aziz Yıldırım’ın karşına aday olarak çıktı ve 20 bin 736 oyun 16 bin 92’sini alarak Yıldırım’a karşı ezici bir farkla Fenerbahçe’nin yeni başkanı olmuştu. Genel kurulda kongre üyeleri “Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon” sloganlarıyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nı adeta yıkmış, fakat Koç’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından pek de öyle olmamıştı. Hatta Ali Koç’un ilk döneminde Sarı-lacivertliler, küme düşmekten son haftalarda kurtulmuştu.

ali-koc-uzgun.jpg

SERİLER BOZULDU

Ali Koç’un başkanlığı döneminde Fenerbahçeliler tam bir facia ile karşı karşıya kaldı. Koç başkanlığında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı yıllardır yenilmezlik serisi son buldu. Özellikle Ali Koç’un başkanlığı döneminde Fenerbahçeliler, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir şampiyonluklarını gördü. Ancak Fenerli taraftarların yıllarca beklediği şampiyonluk bir türlü gelmedi.

aziz-yildirim-el-kaldirma.jpg

YETİŞ YA AZİZ YILDIRIM

Fenerbahçe yeni başkanını Haziran ayında belirleyecek. Sadettin Saran’ın adaylık süreci çalkantılı olurken Saran, “Ali Koç, çekilmediği sürece aday olmam” diyerek Sarı-lacivertli taraftarların suratına kapıyı resmen kapattı. Geçtiğimiz günlerde Ali Koç’un yeni dönemde adaylığını açıklamasının ardından kongre üyelerinin pek bir alternatifi kalmamış gözükecek ki değişim isteyen bazı Fenerbahçeli isimler, Aziz Yıldırım’ın geri dönmesi için imza topladı.

haber2-003.jpg

Yağız Sabuncuoğlu paylaştığı görüntüye göre; Fenerbahçe Kongre ve Divan üyeleri, Aziz Yıldırım'ın seçimli genel kurulda aday olması için noter imzalı beyanname toplamaya başladı. Öte yandan, Aziz Yıldırım, taraftarın ve kongre üyelerinin çağrılarına nasıl tepki vereceği de merak konusu oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.