FETÖ'cü eski öğretmenler evlerde

FETÖ'cü eski öğretmenler evlerde

Eğitim Bir-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, FETÖ'den ihraç edilmiş birçok eski öğretmenin evlerde öğrencilere özel ders verdiğini ifade ederek "Bu kişilere nasıl engel olunacak?" sorusunu gündeme getirdi.

Eğitim Bir- Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılması ve eğitim sistemine ilişkin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Aydınsoy, FETÖ'den ihraç edilmiş birçok eski öğretmenin evlerde öğrencilere özel ders verdiğini ifade ederek "Bu kişilere nasıl engel olunacak?" sorusunu gündeme getirdi.

YENİ SİSTEM KADEMELİ OLARAK ENTEGRE EDİLMELİ

Başkan Aydınsoy, TEOG sınavının kaldırılmasını doğru bulduğunu; ancak yerine gelecek sistemin tam olarak belirlenip üzerinde tartışılmadan TEOG'un kaldırılmasını eleştirdi. Bir eğitimci olarak TEOG'un en çok kendisinin kalkmasını istediğini belirten Aydınsoy, yeni gelecek sistemin kademeli bir şekilde entegre edilmesinin daha doğru olacağını aktardı.  Aydınsoy, "Tüm liseler kendi sınavını yapsın bu sınavla öğrencisini alsın" şeklindeki açıklamaların kesinlikle uygulanabilir olmadığının altını çizerek ülkedeki sadece şu 4 grup lisenin sınavla öğrenci alması gerektiğini kaydetti: "Fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, öğretmen lisesi ve meslek lisesi."

MESLEK LİSELERİNİ CANLANDIRMAK GEREK

Bu süreçte ilginin çok az olduğu meslek liselerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten Aydınsoy, "Meslek liselerinin yıldızının parlatılması gerekiyor. Alanlarında yüksek öğretime geçişlerde meslek liselerine ek puan verilmeli. Bilgisayar mühendisi olmak isteyen genç, meslek lisesinin bilgisayar bölümüne, doktor olmak isteyen sağlık meslek lisesine yönlendirilmeli. Akıllı, zeki insanların üniversiteye geçişte buralardan geçmesi lazım. Yoksa biz meslek liselerini başka türlü canlandıramayız. Deyim yerindeyse bu kişiler çekirdekten yetiştirilmeli" dedi

TEBEŞİR TOZU YUTMUŞ BAKAN GEREKLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın defalarca "eğitimde istediğimiz noktaya gelemedik...” şeklinde yakındığı ifadeleri hatırlatan Aydınsoy, milli eğitim politikalarında yapılan yanlışları eğitimci bir bakanın yokluğuna bağladı. Aydınsoy, "Milli Eğitim Bakanlığına eğitimden anlayan birinin getirilmesi lazım. Tebeşir tozu yutmuş bir eğitim bakanına ihtiyacımız var. Her şeyden önemlisi bu. Eğitim konusunda Cumhurbaşkanımızı doğru bilgilendirecek bir milli eğitim bakanı gerekli. Buna sebep olan, bir çok yanlış politika, eğitimde bize çok zaman kaybettirdi, hâlâ  kaybettiriyor. Bu yanlış uygulamaların en önemli müsebbibi, hiç şüphesiz Eğitimin “E”sinden anlamayan bakanlarla bürokratlarla Eğitim politikası belirlenmesi ve yönetilmesidir. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar eğitimci bir milli eğitim bakanı bir elin parmağından daha az. Biz eğitimciler olarak diyoruz ki bu işi ehline bırakın" diye konuştu. 

İHRAÇ EDİLEN FETÖ'CÜLER EVLERDE ÖZEL DERS VERİYOR

Aydınsoy çarpıcı bir iddia da ortaya atarak şunları söyledi: "FETÖ'den ihraç edilmiş ve diploması iptal edilmiş birçok eski öğretmen şuanda evlerde öğrencilere özel ders veriyor. Bu kişilere nasıl engel olunacak? Vatandaşı bu kişilere mahkum etmemek lazım." 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.