FETÖ’cü isimden darbe itirafı: “Gece 3’te bekleniyordu”

FETÖ’cü isimden darbe itirafı: “Gece 3’te bekleniyordu”

FETÖ’cü olduğu bilinen Halit Esendir, gündeme bomba gibi düşen cümlelerle 15 Temmuz darbe girişimini resmen itiraf etti. Esendir, konuşmasında darbenin aslında 03.00’da beklendiğini söyledi.

FETÖ'cü Halit Esendir'in itirafları, örgüt lideri Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimini planlamadığı yönündeki iddiaları resmen çürüttü. Esendir, Gülen'in darbe girişimini gece 03.00'da beklediğini açıkladı. Esendir ifadelerinde, Gülen'in darbe haberini aldığında saat 21.30 olduğunu öğrenince bu saatin darbe için uygun olmadığını belirterek, darbe iddialarını reddettiğini söyledi.

Haber7.com tarafından aktarılan video haberde yer alan Esendir'in sözlerine göre, Gülen'in Türkiye'deki darbe girişiminden haberdar olduğu ancak planlanan saatte gerçekleşmediği için şaşırdığı ve saatin uygun olmadığını düşündüğü anlaşılıyor. Esendir'in açıklamaları, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Türkiye'de ortaya çıkan siyasi ve toplumsal çalkantıların arka planını aydınlatma potansiyeline sahip olma özelliği taşıdığı görülüyor. Özellikle Gülen'in darbe saatinin bilgisini neden ve nasıl edindiği sorularını da gündeme getiriyor.

esendir-2.jpg

“3’TE OLACAĞINDAN BİLGİSİ VAR”

Esendir, söz konusu videoda şu ifadeleri kullanıyor: “"Hoca efendi akşam kalkışması olduğunda. Cuma'dan çıkmışlar ABD'de saat 21.00 civarı köprüler kapatılıyor ilk haber çıkınca uçaklar uçuyor vs. Ankara'da hemen arkadaşlar kapıyı çalıyorlar. Hocam Türkiye'de darbe olmuş diyorlar. Hoca efendi bir anda şaşırıyor gece 3.00'da olacağından bilgisi var. Hoca efendi bir anda Türkiye'de saat kaç diyor. 21.30 diyorlar. Bu saatte darbe olmaz bu bir oyun bu diyor. Hoca efendinin bu ifadesini duyuramadık."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.