Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaatinin yeni lideri kim?

Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaatinin yeni lideri kim?

2022 yılında vefat eden Mahmut Efendi Hazretlerinin ardından İsmailağa Cemaatinin lideri olarak belirlenen Hasan Kılıç seçilmişti. Kılıç’ın vefatının üzerine yeni lider de açıklandı. Peki, Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaatinin yeni lideri kim?

İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç’ın yaşamını yitirmesinin ardından, cemaatin yeni lideri tartışması noktalandı. Cübbeli Ahmet Hoca’nın da isim fikri belirttiği olay da cemaatin yeni lideri kamuoyuna duyuruldu. İsmailağa Cami’sinin imamı Salih Topçu, yaptığı açıklama ile yeni liderin Fikri Doğan olduğunu açıkladı. İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç, İstanbul Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmişti. Peki, Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaatinin yeni lideri kim? Tüm detaylar haberimizde:

fikri-dogan.jpg

FİKRİ DOĞAN KİMDİR?

Hasan Kılıç’ın cenaze namazı sonrası İsmailağa Cemaatinin yeni liderinin Fikri Doğan olduğu "Hasan Efendi hazretlerinin tensibi ve teklifi ile camiamızın başına Fikri Doğan hoca tayin edilmiştir" sözleriyle açıklandı. Peki, Fikri Doğan kimdir?

Fikri Doğan, Trabzon'da dünyaya geldi. Yıllarca İsmailağa Camii’nde imam hatip olarak görev yapan Doğan, caminin emekli imam hatibi olarak biliniyordu.

Hakkında detaylı pek fazla bilgi bulunmayan Fikri Doğan ayrıca, İsmailağa Cemaati'ne ait Siraç Yayınevi'nde görev alıyordu. Doğan'ın bu yayınevinden çıkan Delîlü's-Salikîn Siracü'l-Müttakîn Tercümesi isimli kitabı bulunmaktadır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.