Filistin, Trump’ın Gazze planına olumlu yanıt verdi
Filistin Devlet Başkanlığı, ABD Başkanı Trump’ın Gazze’de savaşın sona erdirilmesine yönelik planını memnuniyetle karşıladı
Açıklamada, Gazze’deki savaşın sonlandırılması için ABD, bölge ülkeleri ve uluslararası aktörlerle kapsamlı bir anlaşma üzerinde çalışmaya hazır olunduğu vurgulandı.
Filistin Devlet Başkanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’deki çatışmaları sona erdirmeye yönelik çabalarını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Açıklamada, barışa giden yolun bulunmasına ve kapsamlı bir anlaşmanın hayata geçirilmesine hazır olunduğu ifade edildi.
“İSRAİL GAZZE’DEN TAM OLARAK ÇEKİLMELİ”
Yazılı açıklamada, Trump’ın planının Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması, rehinelerin ve tutukluların serbest bırakılması, ateşkese riayet edilmesi, güvenliğin sağlanması, ilhak ve zorla yerinden etmelerin durdurulması ve İsrail’in Gazze’den tam çekilmesini kapsaması gerektiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, işgalin sona ermesiyle Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün birleşmesi, iki devletli çözüme dayalı adil barışın tesis edilmesi ve bağımsız, egemen, demokratik bir Filistin Devleti’nin İsrail ile yan yana barış içinde yaşamasının hedeflendiği bildirildi.
New York’ta taahhüt edilen reform programına bağlı kalınacağı, savaşın bitiminden sonraki bir yıl içinde seçimlerin yapılacağı ve Filistin’de “tek sistem, tek hukuk ve tek meşru güvenlik gücü” ilkesinin benimsenmesi planlandığı ifade edildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.