Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz Amerika'da görüldü!

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz Amerika'da görüldü!

Kara para aklamakla suçlanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ABD'deki Türk Günü yürüyüşünde görüntülendi. Korkmaz, kendisine ilişkin ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

Kara para aklama suçlamasıyla aranan ve ABD'de bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'deki Türk Günü yürüyüşüne katıldı.

"2 AY SONRA TÜRKİYE'YE DÖNECEĞİM"

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Korkmaz'ı görüntüledi ve şunları aktardı: "Kendisine 'Sizi Türkiye'de görmeyi bekliyorduk' diye sordum. '2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim' dedi ve ayrıldı. Gizlenme veya kaçma gibi bir durum yoktu. Kalabalığın içinde rahatça dolaşıyordu. Çok keyifliydi ve güleryüzlüydü."

"İKİNCİ BİR REZA ZARRAP VAKASI OLMAYACAK"

Canlı yayında kendisiyle ilgili yapılan konuşmalara yanıt veren Korkmaz, "ABD'de hakkımda gizli yürütülen bir soruşturma yok. İkinci bir Reza Zarrap vakası olmayacak. Memleketime döndüğümde yaptığım hizmetleri anlatacağım. Alnım ak olmasaydı sokağa çıkamazdım. Binlerce insan çalıştırdım ve hesabımızı verdik. Anlımın akıyla da memleketime döneceğim" dedi.

FİRARI İNKAR ETTİ

"Türkiye'den firar etmedim. Yurt dışındayken hakkımda yakalama kararı çıktı" diyen Korkmaz, "Türkiye'deyken yakalama kararı ya da yurt dışı yasağı yoktu. Avukatlarım 2020 Mayıs ayında Türkiye'deki mahkemeye 'Müvekkilim hakkındaki tutuklama kararını kaldırın, ifadesini versin' dedi. Ancak mahkeme bunu kabul etmedi" ifadelerini kullandı.

"AYNI SUÇTAN İKİ KEZ YARGILANAMAM"

Avusturya'nın kendisini ABD'ye iade ettiğini hatırlatan Korkmaz, "Avusturya'dayken Türkiye'deki MASAK raporuna dayanarak ABD hakkında yakalama kararı çıkardı. Avusturya'daki yargı süreci sonucunda iade edildim. ABD'deki yargılama tamamlanıp jüri tarafından suçsuz bulunduğumda ülkeme döndüğümde, aynı suçtan iki kez yargılanamam" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.