Firari Timur Cihantimur'un babası savcılığa çağrıldı

Firari Timur Cihantimur'un babası savcılığa çağrıldı

Karıştığı ölümlü kaza sonrası Eylem Tok ile birlikte Amerika'ya kaçan Timur Cihantimur'un hakkında yurt dışı yasağı konulan babası Bülent Cihantimur, ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldı.

İstanbul Eyüpsultan'da arıza yaptığı için emniyet şeridine çekilen ATV'lere çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Yazar Eylem Tok ve Dr. Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu Timıur Cihantimur hakkındaki soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında baba Bülent Cihantimur, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na davet edildi.

ADLİ KONTROL TALEBİ

Mahkemeye sevk edilen baba hakkında savcılık adli kontrol talebinde bulundu. Cihantimur, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bülent Cihantimur, adliyede ifade verdiği sırada bir basın açıklamasıyla kendisi hakkındaki iddialara yanıt verdi: "Kazanın gerçekleştiği gün, uzun süren bir ameliyat sonrası evime gidip uyudum. Eski eşim Eylem Tok'tan gelen telefon ile kazadan haberdar oldum. Kazadan yaklaşık 1,5 saat sonra Eylem Tok beni aramış. Bana telefon geldiğinde saat gece yarısıydı. Hemen bir taksiyle eski eşim Eylem ve oğlum Timur'un beraber yaşadıkları eve gittim. Oğlum üst kattaydı, şoktaydı ve konuşabilecek durumda değildi. Eylem de o sırada ev içinde dolaşarak telefon görüşmeleri yapıyordu. Oğlumun durumunu iyi görmediğim için onu öncelikle muayeneye götürüp acil müdahale gerektiren bir durumu olup olmadığını anlamak istedim. Bu sırada kazada yaralı ya da ölü olduğu tarafımca da bilinmemekteydi. Eylemin telefonunu kapattım ve öncelikle şokta olan oğlumun acil müdahale gerektiren bir sağlık sorunu olup olmadığını anlayalım, sonra da ehliyeti olmadığı için avukatlara bilgi verip yapılması gerekenleri yapalım dedim. Oğlumu alıp orada bulunan elektrikli aracı kendim kullanarak, kliniğe gitmek için yola çıktım."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Eyüpsultan'da arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durarak kontrol eden gruba, lüks ciple çarpan Yazar Eylem Tok ve ünlü estetik doktoru Op.Dr. Bülent Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur, ölümlü kazaya karışmıştı.

Kazada 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası anne Eylem Tok, olay yerine gelerek oğlunu almıştı. Hemen ardından ise oğluyla birlikte firar ederek önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.