Forbes’un 50 yaş üstü 50 kadın listesinde 2 Türk

Forbes’un 50 yaş üstü 50 kadın listesinde 2 Türk

Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden olan Forbes, “50Over50” listesini yayınladı. En başarılı kadınların bulunduğu listede 2 Türk kadın yer aldı.

Forbes, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da (EMEA) 50 yaşı geçen en başarılı 50 kadın listesini yayımlarken, Gülden Türktan ve Gamze Cizreli de bu listede kendilerine yer buldular.

GÜLDEN TÜRKTAN VE GAMZE CİZRELİ LİSTEDE

Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Forbes, “50 Over 50” listesini yayınladı. Gülden Türktan ve Gamze Cizreli, EMEA Bölgesi’nden (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) başarılı kadınların arasında yer aldı. İkincisi yayınlanan listede Gülden Türktan ve Gamze Cizreli, dünyaca ünlü derginin iş dünyası, siyaset, sivil toplum ve bilim gibi alanlardan seçtiği kadınlar arasında yer aldı.

forbes.jpg

Başarılı kadınların isimlerinin yanında kariyerlerini de paylaşan Forbes, Gülden Türktan ve Gamze Cizreli hakkında şunları yazdı:

"Gülden Türktan, tüm G20 ülkeleri için ekonomik büyümeyi ve cinsiyet kapsayıcı iş dünyasını desteklemeyi görev edinmiştir. G20'nin kadın odaklı sosyal yardım grubu W20 (Kadın 20)'nin kurucu başkanı olan Türktan, kadınlar ve düzenlemelerle ilgili kamu politikası konularında düzenli olarak konuşmalar yapıyor. İstanbul merkezli politika lideri, işyerinde kadınlar için bir fırsat eşitliği programı olan FEM'in oluşturulmasına da yardımcı olmuştur. Gamze Cizreli, Türkiye'nin önde gelen restoran girişimcilerinden birisidir. Türkiye'de 12, Dubai'de 3 şehirde 69 restoran işleten ve Suudi Arabistan, Almanya, Irak, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt'te de faaliyet gösteren BigChefs'i yönetmektedir. Cizreli daha önce kahve dükkanı işletmesi Cafemiz, pastane ve fırıncılık girişimi Kuki House ve Uzak Doğu mutfağı girişimi Quick China gibi çeşitli gıda konaklama işletmelerini yönetti. 2005'te boşandı ve her şeye yeniden başladı. Banka kredisi alarak 2007 yılında BigChefs Cafe & Brasserie'yi kurdu ve bugün işletme 3.500'den fazla çalışanı istihdam ediyor. Instagram'da 130.000'den fazla takipçisi olan Cizreli, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ve Türkiye Restoran ve Eğlence Derneği'nin yönetim kurullarında yer almaktadır.”

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.