Fransa Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini duyurdu

Fransa Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini duyurdu

Fransa Dışişleri Bakanı Stéphane Séjourné, Fransız askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmeyeceğini açıkladı. Önceden yapılan açıklamaların aksine Séjourné, "Fransızlar Ukrayna için ölmeyecek" ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Stéphane Séjourné, Fransız askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmeyeceğini açıkladı. Önceden yapılan açıklamaların aksine, Séjourné, "Fransızlar Ukrayna için ölmeyecek" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin Tass'ın aktardığına göre Bakan Séjourné, "Çerçeve belli, Rusya'nın zafer kazanmasının önüne geçmek, ama bu esnada Rusya ile savaşmamak. Devlet başkanının dediği gibi bu çerçevede hiçbir seçeneği dışarıda bırakmıyoruz" şeklinde konuştu.

1.jpg

ALMANYA KARIŞTI

Bu gelişmelerin ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Ukrayna'daki İngiliz ve Fransız askerlerinin varlığını ifşa etmekle suçlandığı belirtiliyor. Kommersant gazetesi, Scholz'un geçen hafta yaptığı bazı açıklamalardan sonra İngiltere ve Fransa'nın Ukrayna'ya tedarik ettiği Storm Shadow ve Scalp füzelerinin kullanımı için bu iki ülkeden bir grup askerin Ukrayna topraklarında bulunduğu sonucunun çıktığını bildirdi. Bu durum üzerine İngiliz ve Fransız politikacıların Scholz'u eleştirdiği belirtiliyor.

Scholz'un Ukrayna'ya neden Taurus tedarik etmediklerini izah ederken, "Bu çok uzun menzilli bir silah, biz Fransızların ve İngilizlerin yaptığı gibi hedef tayini ve hedef tayini desteklemesi yapamayız. Alman askerleri hiçbir şekilde bu füzelerin vurduğu hedeflerle ilişkili olmamalı" ifadelerini kullandığı belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.