Fransa'da skandal karar: Müslüman futbolcular hoşnut değil

Fransa'da skandal karar: Müslüman futbolcular hoşnut değil

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan futbolculara ayrıcalık tanınmayacağını kulüplere yolladığı yazıyla bildirdi.

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan futbolculara ayrıcalık tanınmayacağına yönelik kulüplere yazı yolladı.

Çok sayıda Müslüman futbolcunun forma giydiği Fransa'da alınan bu karar büyük tepki çekti. Bilindiği üzere daha önce Premier Lig'de, Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için maç oynanırken kısa bir süreliğine oyunun durdurulacağı açıklanmıştı.

KULÜPLERE YAZI GÖNDERİLDİ

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayında oruç tutan futbolculara bir ayrıcalık tanınmayacağını kulüplere gönderdiği yazıyla bildirdi. Federasyonun gönderdiği yazıda, federasyon tüzüğünün 1. maddesini içeren bir metin yer aldı.

MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR TEPKİLİ

Kulüplere yollanan yazıda, "Futbol, oyuncuların siyasi, dini, ideolojik ve sendikal düşüncelerini dikkate almaz. Bu ilke herkes için geçerlidir. Kurumlar, kulüpler, lisanslı sporcular, hakemler. Bu kurala saygı gösterilmesini sağlamak tüm paydaşların sorumluluğundadır." ifadeleri yer aldı. Birçok Müslüman futbolcunun top koşturduğu Fransa'da bu karar tepki çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.