Fransız sendikalar 2 Ekim’de yeniden sokakta
Hükümetle uzlaşma sağlanamayan Fransız sendikalar, kemer sıkma politikalarına karşı 2 Ekim’de ülke genelinde gösteri düzenleme kararı aldı.
Fransa’da işçi sendikaları, hükümetin kemer sıkma politikalarına tepki göstermek için 2 Ekim’de yeniden sokağa çıkacak. Başbakan Sebastien Lecornu ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması, sendikaları gösteri çağrısı yapmaya itti.
ÜLKE ÇAPINDA EYLEM YAPILACAK
Başbakan Lecornu, Paris’teki başbakanlık ofisinde ülkenin önde gelen işçi sendikalarının temsilcileriyle yaklaşık iki saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmede taraflar arasında uzlaşma sağlanamayınca sendikalar, 2 Ekim’de ülke çapında yeni bir eylem yapılacağını duyurdu.
Fransız Demokratik Emek Federasyonu Genel Sekreteri Marylise Leon, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Başbakan, işçilerin taleplerine herhangi bir net yanıt vermedi” dedi. Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Sophie Binet ise, hükümetten taleplere net yanıt beklediklerini vurgulayarak Lecornu’nun somut taahhütte bulunmadığını ifade etti.
Başbakan Lecornu ise hem 2026 bütçesini tamamlamaya çalışıyor hem de yeni hükümetin kurulması için muhalefet partileriyle müzakerelerini sürdürüyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.