Fuar için en uygun adres AKYURT

Fuar için en uygun adres AKYURT

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, fuar alanının Akyurt’tan taşınması planından geri dönüleceğine inandığını belirterek, “Ankara'da fuar alanı için en uygun yer Akyurt. Burası uygun değilse zaten yapılsın diye uğraşmayız” dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, taşınması gündemde olan fuar alanıyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.  “Biz kırmadan, dökmeden gayet medeni bir şekilde fuar alanı Akyurt bölgesine yapılması için mücadelemizi veriyoruz. Bizi Pursaklar, Çubuk ve Kalecik de destekliyor” diyen Ayantaş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fuar alanıyla ilgili vereceği son karara da saygı duyacaklarının altını çizdi. 

TAHMİNLER AKYURT 

fuar-alani.jpg

Fuar alanının Akyurt’tan taşınması planından geri dönüleceğine inandığını da belirten Başkan Ayantaş, “Her ne kadar tam olarak netleşmediyse de şu anki yapmış olduğumuz görüşmelerde fuar alanının yine Akyurt bölgesine yapılacağına tahmin ediyorum” dedi.  

ATO, HÜKÜMETTEN GARANTİ İSTİYOR

dsc_0342.jpg

Fuarın Akyurt’a yapılmasını isteyen çok sayıda kişinin olduğunu kaydeden Başkan Ayantaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna, AK Parti Ankara İl Başkanımız Nedim Yamalı ve siyasilerin tamamı fuarın Akyurt'a yapılması taraftarı. ATO ise  ‘biz oraya yapılmasın demiyoruz; ama öncelikle metro meselesinin çözülmesi lazım. Metro meselesi çözülmeden oraya taraf değiliz. Hükümet bize bunu garanti etsin’ diyorlar” şeklinde konuştu. 

METRONUN GELMESİ ŞART

Yıllardır gündemde olan havaalanı metrosuyla ilgili olumlu bir adım atılmasının tam zamanı olduğunu dile getiren Başkan Ayantaş, “Akyurt'a fuar alanı yapılacaksa hükümetimizin metroyu getirmesi lazım. Burada OTONOMİ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi de var” ifadelerini kullandı.  

FUAR İÇİN İSTANBUL ÖRNEĞİ

dsc_0347.jpg

Fuarla ilgili İstanbul örneği veren Ayantaş, “İstanbul'da iki tane fuar alanı var. İkisi de Avrupa yakasında ve fuar alanlarına giden metro yok. Avrupa yakasına Anadolu yakasından gitmek isteyen kişi 3 saatten önce de gidemiyor. İstanbul'daki fuar alanına insanlar metroyla taşınmıyor. Bizim için metro olursa arşı ala oluruz bizde isteriz tabiî ki metro gelmesini” dedi.  

AKYURT FUAR ALANINA UYGUN DEĞİLSE UĞRAŞMAYIZ

Fuar alanı için Ankara’da en uygun yerin Akyurt olduğunun altını çizen Başkan Ayantaş, “Emin olun ki Ankara'da fuar alanı yapılacak en uygun yer Akyurt. Her zaman söylüyoruz burası uygun değilse zaten yapılsın diye uğraşmayız. Ulus ile fuar alanı arası 17 km. Havaalanı ile fuar alanı arası ise 3 kilometre. Ankara’nın neresinden çıkarsanız çıkın 20 dakikada fuar alanına gelebiliyorsunuz” diye konuştu.

DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRMEYELİM

Akyurt’taki fuar alanı için bu ayın 25’inde ihale yapılacağını hatırlatan Başkan Ayantaş “Burası ihale aşamasına gelmiş. Dere geçerken at değiştirmemek gerektiğini düşünüyorum. Bu işin düzeleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKENT’İN KUZEYİNDE AK PARTİ’YE YÜZDE 80 DESTEK

2019 seçimleri için Başkent’in kuzeyindeki bölgelerden AK Parti’ye daha fazla oy çıkması için fuarın gerekliliğine dikkat çeken Başkan Ayantaş şunları söyledi: “Bu bölgede AK Partimize yüzde 80 oy var. Biz siyasi disiplini olan bir partiyiz. Siyasi disiplini olan bir belediye başkanıyım. Ferdi olarak düşünmeyiz bizim tek düşüncemiz var partimizin ne kadar fazla oy alması. 2019 seçimleri yaklaşıyor onun için buralardan oy kaybetmemek aksine oy kazanmak lazım.” 

YERİ NERESİ OLURSA OLSUN FUAR BİRAN ÖNCE BİTMELİ

atid-baskani--birol-akman.jpg

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ise  “Ankara’nın uzun zamandır beklediği fuar alanının biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Başkent’in fuar alanına ihtiyacı büyük. Ankara’nın gelişmesi için fuar ve fuar alanlarının önemli olduğunu her platformda dile getirdik. Kültürel etkinlikler, festivaller, fuarlar, o yerin bilinirliğini ve değeri için son derece önemli. Turistin gelmesi için çok önemli. Fuar alanının açılması demek, turizmin de canlanması demek. Aynı zamanda ekonominin büyümesi demek. Bu bilinçle hareket edilmeli. Tüm bunlar göz önüne alınarak fuar alanı biran önce bitirilip, hizmete açılmalı” dedi.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.