Galatasaray Başkanı Dursun Özbek MHK’ya yüklendi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek MHK’ya yüklendi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Nef Stadyumu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Nef Stadyumu'nda, TFF ve MHK’ya eleştirilerde bulunarak Lale Orta’nın TFF sözcülüğüne soyunduğunu iddia etti.

galatasaray başkanı dursun özbek

“TFF VE YÖNETİMİ SESSİZ KALMIŞTIR”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yaptığı açıklamada “Sözlerime, Kasımpaşa maçıyla başlamak istiyorum. Burada Zaniolo'ya yapılan hareket ve sonrasında olanlar, tüm sezona ışık tutmaktadır. Lale Orta, başında olduğu kurumun görevin dışına çıkarak, hakem yorumcularına baskı yapmıştır. Bu açıklamaların seyriyle ilgili, TFF ve yönetimi sessiz kalmıştır. Buradan şunu anlıyoruz, Sayın Lale Orta ve TFF yönetimi aynı fikirdedir. Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken ve gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada, MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor ve istediği görüntüleri, istediği kadar ekrana getiriyor. MHK'nın görev ve yetkileri talimatlarda bellidir. Bu görev ve yetkiler içinde, herhangi bir basın kuruluşuna müdahale etmek yoktur. Bundan daha vahimi, yönetim kurulu kararı olmadan çıkarılamayacak bir videonun, VAR odasından çıkarılmasıdır. Bir kişi hem savcı hem de hakim olamaz. Sayın MHK Başkanı, hem savcılığa hem de hakimliğe soyunmuştur. Bunu da kabul etmiyoruz” dedi.

lale orta

“TFF NEDEN SUSUYOR?”

Başkan Özbek, “Sayın Lale Orta'nın müdahale ettiği televizyon programıyla ilgili olarak, orada görevli bir arkadaşımız istifa etmiş. Lale Orta açıklık getirdi, 'EYT'den istifa etmiş' dedi. Kimse bizim aklımızla alay etmeye kalkmasın. TFF neden susuyor? Niçin ve kimden çekiniyorsunuz? Bütün bir sezona ışık tutacak bir olayda herkes susuyor. Sayın Lale Orta, TFF'nin sözcülüğünü yapıyor ve olaylara açıklama yapmak zorunda kalıyor. Sayın Başkan, yönetim kurulu, neden çekiniyorsunuz? Adaleti herkes için sağlayamazsak, şu anda olduğu gibi birileri çıkar ve adaleti kendilerine göre dizayn etmeye çalışır” diye konuştu.

alanyaspor fenerbahçe maçı

ALANYASPOR-FENERBAHÇE MAÇI HAKKINDA

Özbek, Alanyaspor-Fenerbahçe maçına da değinerek “Öyle bir hafta sonu yaşadık ki, adeta gözümüze sokulacak kadar detaylıca şekilde çalışılıyor. Anlaşılması zor görüntüler var. Hakem, elini kırmızıya götürürken birden bire vazgeçiyor. Bu hakem, bir Galatasaray maçında rakip takım formasıyla maç izlerken görüntülenmiş bir hakem. Sivasspor maçını dillerine dolamışlar, oradan kendilerine mağduriyet çıkarmış durumdalar. Alanyaspor maçının 21. dakikasında oyuncularının kırmızı kart görmesi gerekiyor. Kırmızı kart gösterilmesi gereken bir pozisyon, hakemin hareketi o yönde... Peki kim müdahale ediyor da hakemin hareketi değişiyor? Yan hakem mi, VAR mı, kimse anlamış değil. Rashica'ya yapılan hareket Konya'da penaltı değil ama Alanya'da penaltı” açıklamalarını yaptı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.