Şampiyonluk yolundaki dev maçta kazanan Fenerbahçe

Şampiyonluk yolundaki dev maçta kazanan Fenerbahçe

Süper Lig'in 37. haftasında şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren dev maçta Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0'lık skorla mağlup etti.

Süper Lig'in 37. haftasında oynanan ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren dev maçta Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı.

Mücadeleye baskılı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, Sebastian Szymanski ile rakip kaleyi 2 kez yokladı fakat çerçeveyi bulamadı.

Maçın 21. dakikasında Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, Lucas Torreira'ya yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlk yarının son bölümünde Fenerbahçe Fred'le, gole çok yaklaşsa da denge bozulmadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Derbide golü bulan taraf konuk ekip oldu. Maçın 71. dakikasında Sebastian Szymanski'nin kullandığı köşe vuruşunda herkesi aşan top Derrick Köhn'den sekti. Seken topu önünde bulan Çağlar Söyüncü, kale önünde dokunarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmanın kalan bölümünde her Galatasaray hem de Fenerbahçe pozisyonlara girse de gol sesi çıkmadı ve mücadele Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Ligdeki 24 maçlık yenilmezlik serisi derbide sona eren Galatasaray 99 puanla liderliğini sürdürdü.

Derbide çok kritik bir galibiyet elde eden Fenerbahçe puanını 96 yaptı ve şampiyonluk umutlarını sürdürdü.

Galatasaray ligin son haftasında deplasmanda Konyaspor ile mücadele edecek. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmada galip gelmesi veya beraberlik elde etmesi sonucunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe ise sezonun son haftasında sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.