Galatasaray'dan Fenerbahçe'yi çıldırtacak '6 Kasım' harekatı

Galatasaray'dan Fenerbahçe'yi çıldırtacak '6 Kasım' harekatı

Okan Buruk ve öğrencileri rekora doymuyor. Fenerbahçe, 1988-89 sezonunda 19 takımın mücadele ettiği ligde oynadığı 36 maçta 103 gol atıp 93 puanla şampiyon olmuştu.

35 haftada 96 puan toplayarak 86 kez ağları sarsan Galatasaray'da futbolcular, ezeli rakiplerinin 35 sene önce yaptığı rekoru kırmanın peşine düştü. Rekorun kırılması için Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe'yi 6 golle yenmesi lazım. Öte yandan bu olay, takım içinde 6 Kasım 2002'deki 6-0'lık mağlubiyetin rövanşı olarak da görülüyor.

Cimbom bu yıl gösterdiği performansla, ezeli rakibinin 103 golle lig rekorunu kırdığı 1988-1989 sezonunu geride bırakma yolunda adım adım ilerliyor.

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin 103 gollük rekorunu kırması için 17 gole ihtiyacı var. Sarı-kırmızılı futbolcuların maç başına 6 gol atılması gerek. Türkiye Kupası yorgunu Karagümrük ve Konyaspor maçında 6'şar gol bulunsa bile, Fenerbahçe derbisinde de 6 gol olması şart.

Bu sezon rekorlar kıran Galatasaray'da 103 gol atılmasa dahi, 100'ü aşmak takım içinde görev olarak görülüyor. Cimbom'da futbolcular 100'ü geçmek için her maçta 5 golü zorlayacak. Okan Buruk da şampiyonluk yarışında rahatlayan takımından Karagümrük maçında bol gol istiyor.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.