Gamze Akkuş İlgezdi Kimdir? Battal İlgezdi Eşi Kimdir? Gamze Akkuş İlgezdi Nereli Ve Kaç Yaşında?

Gamze Akkuş İlgezdi Kimdir? Battal İlgezdi Eşi Kimdir? Gamze Akkuş İlgezdi Nereli Ve Kaç Yaşında?

Gamze Akkuş İlgezdi Kimdir? Gamze Akkuş İlgezdi Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Gamze Akkuş İlgezdi Kimdir? Gamze Akkuş İlgezdi Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Gamze Akkuş İlgezdi Kimdir?

Dr. Gamze Akkuş Ilgezdi, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1992 yılında SSK Topçular Dispanseri'nde meslek hayatına başlamıştır. 1993 yılında SSK Okmeydanı Hastanesi'ne atanarak burada çene cerrahisi master eğitimini tamamlamış ve 9 yıl boyunca ameliyathane bölümünün sorumluluğunu üstlenmiştir. Aynı hastanede 1999-2001 yılları arasında Başhekim Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Bu süreçte KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES'in aktif üyelerinden biri olmuştur.

2009 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan ayrılarak İçişleri Bakanlığı kadrosuna geçen Ilgezdi, 7 yıl süresince yerel yönetimlerde görev almış ve çeşitli projeler üretmiştir. Bu dönemde Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezi'nin kuruculuğunu üstlenmiş, Mamografi Merkezi, Kadın Sığınma Evi, Teknolojik Gençlik Merkezi gibi sosyal sorumluluk projelerine imza atmıştır.

Ilgezdi, Yeditepe Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans eğitimini "Yerel Yönetimlerde Kültür ve Sanat Politikaları" çalışmasıyla tamamlamış, ardından Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimleri bölümünde Prof. Dr. Feroz Ahmad ile "Türkiye'de Sosyal Demokrasinin Tarihi Yolculuğu"nu anlattığı teziyle doktorasını tamamlamıştır.

Politik kariyerine de odaklanan Ilgezdi, 25, 26, 27 ve 28'inci dönemlerde İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 35'inci, 36'ncı ve 37'nci Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyeliğine seçilmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu'nda Halkla İlişkiler, Sağlık ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

Sosyal Dönüşüm Vakfı ile Anneler Platformu'nun kurucusu olan Ilgezdi, müzik alanında da faaliyet göstermekte olup, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği MÜYOR-BiR üyesidir. Ayrıca, "Kadının Dönüşümü-Karanlığın Tahakkümü" adlı kitabıyla kadının tarihini incelemiştir. Şu anda sosyal demokrasinin Türkiye'deki yolculuğu üzerine bir kitap çalışması devam etmektedir. Evli olan Ilgezdi'nin bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.