Gazetecilik istihdamına büyük destek

Gazetecilik istihdamına büyük destek

Başkent’te Basın İlan Kurumunun düzenlediği ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstahdamı’ konulu açılış töreni düzenlendi. Törende iletişimcilerin istihdam sorunları gündeme getirildi ve çözüm için projelerin devam edeceği belirtildi. 

Basın İlan Kurumunun gerçekleştirdiği Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstahdam töreninin açılışı düzenlendi. Açılış Ankara Üniversitesi Rektörlük binasında yapıldı ve Ankara genelindeki medya kuruluşlarının sahipleri, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Aslan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şay, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu,  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun’un  konuşmalarıyla gerçekleştirildi. 

Basın İlan Kurumunun İŞKUR ve KOSGEB ile imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen Gazetecilik Eğitim Programının 5.si Ankara Kalkınma Ajansının destekleriyle Ankara’da başladı. İlk olarak medya bilgi teknolojilerinde yaşanan değişime uygun donanımda yeni nesil gazeteci yetiştirmek ve basının nitelikle insan gücü kaynağına, gelişimine katkı sunmak amacıyla geliştirilen programın açılış töreni yapıldı. Program kapsamında seçilen 25 genç gerekli eğitimleri tamamladıktan sonra sektörde çalışma şansı elde edecek.

DİJİTALLEŞMEYE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

Programda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, “Kurumumuz münferit illerde olan kalkınma ajansları, İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte ilgili iletişim fakülteleri, üniversitelerin katkı ve destekleriyle istihdam programlarımız gelişerek devam etmektedir. Bu vesile ile hizmet vermekten ve istihdam sağlamaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum” dedi. 

Medya kuruluşlarına yönelik bir sunum gerçekleştiren Yakup Karaca, “Basın İlan Kurumunun gazetelere yardım eden, para dağıtan bir kurum değildir. O yönü de var ancak o tali bir yönüdür. Kurumun ana fonksiyonu kamu ilanlarının gazetelerde yayınlanmasına aracılık hizmetidir. Bu eğitimimizin bir amacı da ciddi bir sektör olarak bütün dünyadaki dijitalleşme sürecine medyamızı dahil etmek, öncüleri haline dönüştürmektir” ifadelerini kullandı. 

MEZUNLARA KARŞI SORUMLUYUZ

 Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstahdam töreninde açılış konuşması yapan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun, “İletişim fakülteleriyle ilgili en büyük sorunlardan bir tanesi istihdam. İstihdamın sadece iletişimcilerin sorunu olmadığını da paylaşmak gerekiyor. Gelecek yaşamlarını kurabilmek ve sürdürebilmek açısından genç nesil eğitim ve istihdam ihtiyacı içinde. Bu alanda yapılması gereken çok şey var” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi mezunlarının istihdam sorununu değinen Altun üniversitelerin da elini taşına altına koyması gerektiğini vurguladı.  Altun, “Geçen dönemde iletişim fakültelerinden mezun olan öğrenci sayısı 8 bini aşkın. Bu en azından sektöre yönelik işgücü arzı özelinde birtakım şeyler ifade ediyor. Açıkçası fakültelerde görev yapan öğretim elemanları olarak görevlerimizin eğitim ve araştırma olması açıkça söyleyebiliyoruz.

Ama fakültelerin mezun ettikleri öğrencilere karşı da önemli sorumlulukları olduklarını da zannediyorum. Ankara’da yapılan bu programa da dillendirdiğimiz sorunların çözümü noktasında değerlendirdik ve memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.