Gaziantep açık eczane hangileri? Gaziantep’te hangi eczaneler açık?

Gaziantep açık eczane hangileri? Gaziantep’te hangi eczaneler açık?

Gaziantep açık eczane hangileri? Gaziantep’te hangi eczaneler açık? İlaç ve tıbbi malzeme ihtiyacı olan depremzedeler için kurulan konteyner eczanelerin konum bilgileri haberimizde:

Kahramanmaraş merkezli depremden şiddetli şekilde etkilenen illerde eczanelerin büyük kısmı çalışamaz hale geldi. Az bir kısmı hizmet vermeye devam ederken, deprem illerinde konteyner eczaneler kurulmaya başlandı. Peki Gaziantep açık eczane hangileri? Gaziantep’te hangi eczaneler açık?

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremin vurduğu illerdeki eczanelerin durumuyla ilgili çok üzücü bilgiler aktardı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bir tv kanalında canlı yayında “deprem illerinde eczanelerin kaçı açık, kaçı hizmet verebiliyor” sorusunu cevapladı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney’in aktardığı bilgilere göre, Kahramanmaraş ve Hatay’daki 2069 eczaneden yıkılanlar oldu, hasar görenler oldu. Neticede bu 2069 eczanenin yüzde 90’ı şuan çalışamayacak, hizmet veremeyecek durumda.

Bölgede insanların ilaç ihtiyacının karşılanması için çalışma başlattıklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremzede vatandaşların ilaç ve tıbbi malzeme temini için, Birlik olarak bölgeye Tır Eczanesi ve Konteyner Eczaneleri gönderdiklerini açıkladı. Üney bölgeye ayrıca hafta sonu kargo uçağıyla 5 ton ilaç ve tıbbi malzeme göndereceklerini bildirdi.

GAZİANTEP AÇIK ECZANE

Peki Gaziantep açık eczane hangileri? Gaziantep’te hangi eczaneler açık? Gaziantep’te eczanelerin önemli bir kısmı deprem sonucu çalışamaz hale geldi. Yıkılanlar olduğu gibi hasar görenler bulunuyor. Hasar görenlere de giriş yapılamadığından hizmet verilemiyor. Türk Eczacıları Birliği, Gaziantep’e de konteyner eczane gönderdi. Bu eczane şuan Gaziantep Islahiye’de İtfaiye Meydanı’nda hizmet veriyor.

Birliğin deprem bölgelerine gönderdiği Tır Eczanesi ile Konteyner Eczaneleri’nin konum bilgileri şöyle:

ecza.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.