Gaziantep’te bozuk et skandalı: İşletmenin ruhsatı iptal edildi
Şahinbey ilçesinde denetimlerde, tavuk taşlığı ve çeşitli sakatatların bozuk etle karıştırılarak kıyma halinde satıldığı belirlenen iş yeri kapatıldı. Yetkililer, ürünlere el koyarken iş yeri sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Gaziantep Şahinbey’deki bir et satış işletmesinde yapılan denetimler sırasında kıyma makinesine yerleştirilen özel bir düzenekle tavuk taşlığı, çeşitli sakatatlar ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığı tespit edildi. Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri ve Tarım Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla yapılan kontrollerde, iş yerinin hijyen ve temizlik kurallarına uymadığı, muhafaza koşullarının yetersiz olduğu ve etlerin son kullanma tarihinin ile hangi hayvana ait olduğunun bilinmediği belirlendi.
Denetimlerde toplam 264 kilo bozuk et, 272 kilo zeytinyağı ve 90 kilo salçaya el konularak imha edilmek üzere toplandı. Şahinbey Belediyesi, ilgili iş yerinin ruhsatını iptal ederken, iş yeri sahibine karşı savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yetkililer, benzer denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve halk sağlığının korunacağını bildirdi.
‘VATANDAŞIN SAĞLIĞI İLE OYNANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, halkın sağlığı ile oynayan hiçbir esnafa müsaade gösterilmeyeceğini söyledi. Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi Zabıta ekiplerimizin, İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ‘ET BANKASI’ isimli yerine yaptığı denetimde akıllara durgunluk veren bir düzenek ile karşılaştık.
Sağlam etleri çekiyormuş gibi yapıp bir kenara ayıran, bozuk etleri çekip vatandaşlara yediren iş yerinin Şahinbey Belediyemiz tarafından ruhsatı iptal edilerek kapatılmıştır. Ayrıca iş yerine para cezası uygulanmış, Savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur. Vatandaşlarımızın sağlığı ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz. Denetimlerimiz aralıksız bir şekilde devam edecek” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.