Gazi’den Rumenlere eğitim

Gazi’den Rumenlere eğitim

Türkiye, Romanya ile beyin ve sinir cerrahisi alanında protokol imzaladı. Protokol sonucunda Gazi Üniversitesi’nde beyin ve sinir cerrahisi alanında Rumen doktorlar eğitim gördü.

Türkiye ve Romanya arasında tıp alanında protokol imzalandı. Protokol neticesinde Rumen doktorlara, ülkemizde beyin ve sinir cerrahisi ana bilim dalında eğitimler veriliyor. Uzman Türk hekimler tarafından verilen eğitimlerle Rumen doktorlar, ülkelerine giderek aldıkları donanımla hastalarını tedavi etmeyi amaçlıyor.

rumen doktorlara eğitim

ADIM ADIM ANLATILIYOR

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde heyetle birlikte ilk operasyon gerçekleştirildi. Sabahın ilk saatlerinde Rumen doktorların da girdiği ameliyatta “idiopatik skolyoz” hastası bir vatandaş, başarılı bir şekilde Türk hekimler tarafından tedavi edildi. Başarılı geçen tedavi yöntemleri Rumenlere anlatılırken Prof. Dr. Ahmet Memduh Kaymaz, “endoskopik hipofiz adenomu” olan başka bir ameliyatı da gerçekleştirdi.

gazi üniversitesi rumen heyet

EĞİTİMLERİN DEVAM EDECEĞİ BELİRTİLDİ

Gazi Üniversitesi, beyin cerrahisi alanında Rumen doktorlar için eğitimlerine devam edeceğini bildirirken, bu protokol ile birlikte Romanya ve Türkiye’deki beyin cerrahisi uzman ve uzmanlık öğrencilerinin karşılıklı olarak oryantasyonları ve eğitimleri planlanıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.