Gazze’de basın katliamı: 5 gazeteci hayatını kaybetti
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yanı sıra basın mensupları da hedef alındı. Gece boyunca süren bombardımanda ev ve çadırlara isabet eden bombalar nedeniyle beşi gazeteci olmak üzere çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.
Gazze’nin farklı bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında sivillerin yaşadığı evler ile sığınmacıların kaldığı çadırlar bombalandı. Yerel kaynaklara göre, saldırılarda gazeteciler Abdurrahman el-Abadile, Aziz el-Haccar, Ahmed ez-Zeynati, Halid Ebu Yusuf ve kadın gazeteci Nur Kindil yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gazetecilerin, saldırı sırasında evlerinde ya da sığınma çadırlarında bulundukları, bazı gazetecilerin ise aileleriyle birlikte öldüğü bildirildi.
Gece boyunca devam eden yoğun hava saldırılarında onlarca sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırıların özellikle sivil yaşam alanlarını hedef alması, bölgede güvenlik riskini daha da artırdı.
GAZETECİ ÖLÜMLERİ 222’YE ULAŞTI
İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye başlattığı saldırıların ardından öldürülen gazeteci sayısının 222’ye yükseldiği kaydedildi. Gazze’de görev yapan medya çalışanları, sürekli artan tehditlerle karşı karşıya kalırken, doğrudan gazetecilere ve ailelerine yönelik saldırılar uluslararası kamuoyunda endişe yaratıyor.
ULUSLARARASI ÇAĞRI: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HEDEFTE
İnsan hakları kuruluşları, Gazze’deki gazetecilerin kasıtlı olarak hedef alındığını, basın özgürlüğünün sistematik şekilde bastırıldığını vurguladı. Bu kuruluşlar, yaşananların uluslararası hukuk çerçevesinde soruşturulması ve acil müdahale yapılması için çağrıda bulundu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.