Gazze'de hamile kadınlar ve yeni doğanlar her gün yaşam savaşı veriyor

Gazze'de hamile kadınlar ve yeni doğanlar her gün yaşam savaşı veriyor

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) İcra Direktörü Dr. Natalia Kanem, kıtlığın Gazze'nin üzerine "kabus gibi çöktüğünü" belirterek, hamile kadınlar ve yeni doğanların her gün yaşam için savaş verdiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) İcra Direktörü Dr. Natalia Kanem, ,Gazze'deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İnsan eliyle ve insani yardıma erişim engellenerek açlığın Gazze'de korkutucu bir hızla yayıldığını vurgulayan Kanem, bu durumun hastalık, ölüm ve umutsuzluğa neden olduğunu ifade etti.

Kanem, "Gazze'de hamile kadınlar ve yeni doğanlar her gün yaşam için savaş veriyor." ifadesini kullandı.

Acilen harekete geçilmemesi halinde Gazze'de binlerce kişinin daha öleceği uyarısında bulunan Kanem, "Kıtlık, Gazze'nin üzerine kabus gibi çöktü." değerlendirmesinde bulundu.

UNFPA'nın çok ciddi yardıma muhtaç kadın ve kızlara erişiminin engellendiğini bildiren Kanem, "Hamile kadınlar ve yeni doğanlara yönelik kriz sonlandırılmak zorunda." ifadesine yer verdi.

Kanem, açlık nedeniyle kadınların beslenememiş ve normal boyutlardan çok daha küçük bebekler doğurduğuna dikkati çekerek "Gazze'de doktorlar yeni doğanların doğum kilosunun çok düşük olmaları nedeniyle öldüklerini rapor ediyor." bilgisini paylaştı.

BM Güvenlik Konseyi'nde 25 Mart'ta kabul edilen kararda, acilen ateşkes çağrısında bulunulduğunu anımsatan Kanem, tüm taraflara acilen kararı uygulama çağrısında bulundu.

Kanem, "Şimdi eylem gerekiyor." mesajını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.