Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan Filistinlilere çağrı

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan Filistinlilere çağrı

Gazze'nin Sağlık Bakanlığı çağrıda bulundu. Bakanlık, yerinden edilmiş Filistinlilere hastaneleri boşaltmaları gerektiğini söyledi.

Gazze'nin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun saldırılarından kaçarak hastaneler sığınan yerinden edilmiş Filistinlilere çağrıda bulundu. Hastalara daha iyi hizmet verilmesi için hastanelerin boşaltılması gerektiği duyuruldu.

"SAĞLIK SİSTEMİ DURMA NOKTASINA GELDİ"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin hastaneleri hedef alarak ve baskın yaparak sağlık sistemini durma noktasına getirdiği hatırlatıldı. İsrail saldırılarından kaçan yerinden edilmiş on binlerce Filistinlinin sığındığı hastanelerde ciddi kalabalık yaşandığı, bölümlerin ve yatakların da dolmasıyla sağlık hizmeti verilecek yerin kalmadığına dikkati çekildi. Bu durumun, hasta ve yaralıların acılarını artırdığına vurgu yapılan açıklamada, hastalar ile yerinden edilmiş kişiler arasında hastalıkların da yayıldığı belirtildi.

"HASTANELER SADECE HASTALARA TAHSİS EDİLMELİ"

Sağlık Bakanlığı ayrıca açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının hayat kurtarıcı hizmet ve tedavi sunabilmesi için herkese hastaneleri boşaltma, hastaneleri sadece hasta ve yaralılara tahsis etme çağrısında bulunuyor." dedi. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırıları sürüyor. Sağlık çalışanları hastaların tedavi edilemediği ve cenazelerin defnedilemediği yönünde endişelerini dile getirdi. Hastane çevresinde yerde bırakılan cenazelerin olduğu ifade edilirken, en az 107 hastanın mahsur kaldığı belirtildi. Özellikle çocukların da aralarında bulunduğu hastaların durumu endişe verici olarak nitelendirildi. Öte yandan, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildiği aktarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.