Gece kulübü patlamasında kahreden kapı detayı

Gece kulübü patlamasında kahreden kapı detayı

Beşiktaş'ta tadilat yapılan bir gece kulübünde iddiaya göre patlamanın ardından çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Gece kulübündeki kapı detayı ise herkesi kahretti.

Olayla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada; "Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükselmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir." denildi. Öte yandan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Son dakika bilgisine göre; Başkan Erdoğan'ın gece kulübündeki yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bilgi aldığı öğrenildi. Öte yandan; faciaya ilişkin 3 savcı görevlendirildi ve 8 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan patlamayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre kulübün ana kapısı tadilat nedeniyle kapalıydı. Tadilat nedeniyle giriş ve çıkışların arka kapıdan yapıldığı mekanın içinde onlarca kişi bulunuyordu. Patlamanın ardından çıkış yapılacak yerin yalnızca bir yerde olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Olay Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 14 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

istanbul-2-001.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 29 ÖLÜ

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada Beşiktaş'taki yangın faciasında ölü sayısının 29'a yükseldiği, 1 kişinin de tedavisine devam edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükselmiştir. Yangında yaralanan 1 kişinin tedavisi devam etmekte olup, ekiplerin binadaki çalışmaları sürmektedir.

istanbul-3.jpg

İÇERDE DAHA FAZLA KİŞİ VARDI İDDİASI

İstanbul’un gece hayatının önemli noktalarından biri olan Beşiktaş’taki gece kulübünde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda ölü sayısı 29’a kadar yükseldi. Ancak konuşulanlara göre mekan içinde daha fazla kişi var olduğu söylendi. Ana kapının tadilat nedeniyle kapalı olması ve içerde daha fazla kişi bulunması nedeniyle daha fazla kişinin hayatını kaybettiği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.