Gece yarısı peş peşe büyük depremler: Okullar tatil edildi

Gece yarısı peş peşe büyük depremler: Okullar tatil edildi

Deprem gerçeği kendini hatırlatmaya devam ediyor. Tokat'ta gece yarısı peş peşe büyük depremler meydana geldi. Kentteki 3 ilçede okullar tatil edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), gece yarısı Tokat'ta peş peşe depremler meydana geldiğini açıkladı. AFAD, Sulusaray ilçesindeki depremlerin büyüklüğünü 4,7 ve 4,1 olarak açıkladı.

Vatandaşlarda büyük paniğe neden olan deprem; Samsun, Sivas ve Yozgat gibi çevre illerden de hissedildi.

AFAD verilerine göre ilk deprem saat 01:06'da, yerin 9.97 kilometre derinliğinde gerçekleşti. İkinci deprem ise saat 02.35'te 4.1 büyüklüğünde meydana geldi.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığına dikkati çekerek, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

Tokat Valiliği, Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil edildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada "Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir" denildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.