Gelecek Partisi’nde iki milletvekili istifa etti
İstanbul milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Selim Temurci, Gelecek Partisi'nden istifa ettiklerini açıkladı. Ortak açıklamada, partinin ilkelerinden uzaklaştığı vurgulandı.
Gelecek Partisi İstanbul milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Selim Temurci, sosyal medya üzerinden yaptıkları ortak açıklamayla partiden istifa ettiklerini duyurdu. Kurucuları arasında yer aldıkları partinin artık "Türkiye için yeni bir gelecek tasavvuru oluşturmasının mümkün olmadığını" ifade ettiler.
“SİYASİ DURUŞUMUZA AYKIRI HALE GELDİ”
Açıklamada, Gelecek Partisi’nin kuruluş döneminde umut vadettiği ancak bugün gelinen noktada siyasi ilkesinden uzaklaştığı ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:
“Partimiz, siyasetteki konjonktürel dalgalanmalara göre kendine yer arayan bir yapıya dönüşmüştür. Bugün geldiğimiz noktada vicdani sorumluluğumuza daha fazla aykırı düşmemek adına istifa ediyoruz.”
Milletvekilleri, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve teşkilat mensuplarına teşekkür ederken, siyasi mücadelelerinin farklı zeminlerde devam edeceğini bildirdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.