Geleneksel Kitap Fuarı bu yıl ilk kez Hacı Bayram Camii’nde düzenleniyor

Geleneksel Kitap Fuarı bu yıl ilk kez Hacı Bayram Camii’nde düzenleniyor

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Kitap Fuarı, Kocatepe Camii’nden Hacı Bayram Camii’ne taşında. Bu yılki fuar ilk defa Hacı Bayram Camii’nde düzenleniyor.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii bahçesinde kurulan çadırda başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından 2 ilde 3 ayrı noktada gerçekleştirilen 40. Kitap ve Kültür Fuarı Ankara’da da ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye Diyanet Vakfı’nın her yıl Ramazan ayında düzenlediği fuar, bu yıl Hacı Bayram Veli’nin manevi atmosferinde ziyaretçileri 20 stantta 120’ye yakın yayıncı ile buluşturuyor.

kitap-fuari-yazar-mehmet-dogan.jpg

SÜRPRİZ YAZARLAR OLACAK

Gazetemize konuşan Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde bulunan fuar alanında Koordinatör Mustafa Kaya her gün düzenlenecek olan imza günlerinde çeşitli sürpriz yazarların olduğunu belirterek, “Gelen misafirlerimizle yazarları, kitapları, eserleri buluşturacağız. İfade ettiğim gibi daha çok dini, manevi anlamda ama aktüel yazarlarında eserlerinde olduğunu satışa sunulduğunu daha çok kaynak eserlerin sürekli hazır bulunduğu bir kitap fuarı burası. Şu anda isim veremeyeceğim ama konuk olarak çok fazla yazarımız olacak. Haftalık olarak konuk yazarlarımızı ve etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarından duyuracağız” dedi.

‘BİR KİTAPTA KARDEŞİNE AL’

Koordinatör Kaya, bu yıl ki fuarın yaşanan deprem dolayısıyla geçen yıllara göre buruk geçtiğine değinerek, ‘Bir kitapta kardeşine al’ sloganıyla depremzedelere kitap bağışı kampanyası başlattıklarını deprem bölgesinde bulunan vatandaşlara kitap bağışı yapmak isteyenleri de ayrıca beklediklerini söyledi.

İLK KEZ 1983’TE DÜZENLENDİ

İlki 1983 yılında Ramazan ayında Ankara Kızılay’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin merkez binasındaki salonda bir grup yayıncının katılımı ile “1. Türkiye Dini Yayınlar Fuarı” adı altında düzenlendi. 1999 yılından itibaren dini yayınlar yanı sıra diğer eserlerin de yer almaya başladığı fuar "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" olarak faaliyet göstermeye devam ediyor.

turkiye-diyanet-vakfi-kitap-fuarindan-bir-kare.jpg

Fuarda imza günleri ve çeşitli etkinlikler yapılması planlanıyor. 31 Martta başlayan fuar 17 Nisan’a kadar açık olacak.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.