“Gelin Tanış Olalım” projesi ile Ankara’da yüzlerce öğrenci karşılandı

“Gelin Tanış Olalım” projesi ile Ankara’da yüzlerce öğrenci karşılandı

Üniversiteler, aylar sonra yeniden yüz yüze eğitime başladı. 300 binden fazla öğrenci ise Ankara’ya geldi. Ankara’nın yolcu taşımacılığı noktalarında öğrencileri karşılayan yetkililer, “Gelin tanış olalım” diyerek onlara yardımcı olmaya çalıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı Gençlik Hizmetleri biriminin gençlik merkezleri Ankara’da üniversiteli öğrencileri karşıladı. Yetkililerden alınan bilgilere göre üç sene önce başlayan proje kapsamında Ankara’ya gelen öğrencilere ilk yardımı gençlik merkezleri tarafından görevlendirilen bakanlık personeli yaptı. Ankara’da bulunan 18 gençlik merkezi her gün AŞTİ, YHT Gar ve Esenboğa Havaalanı gibi noktalarda Ankara’nın yeni misafirlerini karşıladı. Gazetemize konuşan Pursaklar Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Yusuf Özdemir, “Bizim hedef kitlemiz 8-29 yaş arasındaki gençlerdir. Gençlerin yaptığı her hareketin içinde yer almak bizlerin asli vazifesidir” dedi.

asti-3.jpg

AMAÇ GENÇLERE DESTEK OLMAK

“Gelin Tanış Olalım” projesinin detaylarını İlk Sayfa Gazetesi’ne anlatan Yusuf Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Projedeki amaç; gençlerimiz, kendi memleketlerinden çıkıp farklı bir lokasyona geliyorlar. Burada ulaşım gibi pek çok konuda ihtiyaç duydukları bazı başlıklar oluyor. Bu başlıkları kolaylaştırmak için buradayız. Zaten bizim hedef kitlemiz 8-29 yaş arasındaki gençlerdir. Gençlerin yaptığı her hareketin içinde yer almak bizlerin asli vazifesidir.”

asti-1.jpg

FARKLI NOKTALARDA TANIŞ OLUNUYOR

AŞTİ’de Ankara’nın yeni misafirlerini bekleyen Pursaklar Gençlik Merkezi görevlileri ve Yusuf Özdemir, sadece AŞTİ’de değil, diğer noktalarda da öğrencilerin karşılandığını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Özdemir, “Ankara’da AŞTİ, YHT Gar, havalimanı ve kapasite olarak büyük yurtlarda gençlerimize hoş geldin diyerek onlara yardımcı oluyoruz. Proje kapsamı okulların açılacağı haftadan birkaç gün önce başlıyor ve GSB Yurtları’nın yedek sonuçlarının açıklanmasıyla beraber bitiyor” dedi.

asti-2.jpg

SADECE KARŞILAMAYLA BİTMİYOR

Ankara’ya ilk kez gelen bir öğrencinin uçaktan, trenden ya da otobüsten indiği andan itibaren destekçileri olduklarının altını çizen Yusuf Özdemir, desteklerinin ve tanış olunmanın yalnızca karşılamayla bitmediğini söyledi. Gelin Tanış Olalım projesinin sene boyunca bitmediğini aktaran Özdemir, şunları aktardı:

“Gencimize ilk cümlemiz hoş geldin oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli olduğumuzu anladığında ise zaten bize sorular sormaya başlıyor. Şu yurda nasıl gidebilirim? Ya da işe şöyle bir durum var nasıl çözebilirim? Şuraya gitmek istiyorum, ne yapabilirim?

asti-5-001.jpg

Bizlerde sorulara göre yönlendirmemizi yapıyoruz. Teknik sorular gelirse yurt birimine soruyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerimizi de tanıtıyoruz. Bakanlığımıza ait gençlik merkezlerindeki faaliyetlere katılabileceğini anlatıyoruz. Öğrencilerin yurtlara yerleşmesiyle birlikte GSB yurtlarına bağlı yurtlardaki personellerle proje devam ediyor. Öğrenci yönlendirmeleri hiçbir zaman bitmiyor.”

asti-4.jpg

ABB’NİN DE UYGULAMASI VARDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Gelin Tanış Olalım” projesine benzer bir uygulamayı AŞTİ’de gerçekleştirdi. Ancak ABB, uygulamayı erken noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum