Gelir gideri karşılamıyor: Müşteri memnun esnaf için yetersiz

Gelir gideri karşılamıyor: Müşteri memnun esnaf için yetersiz

Saç Tasarım Uzmanı Sadık Özdemir, “70 TL olan saç kesim taban fiyatı, 100 TL oldu. Müşteri fiyattan memnun fakat esnaf kan ağlıyor. Kullandığımız ürünlere çok fazla zam geldi” dedi.

21 yıldır Sincan’ın Fatih semtinde berberlik mesleğini icra ettiğini söyleyen Sadık Özdemir, saç kesim taban fiyatını değerlendirdi. Ayrıca Özdemir, berberler için erken emeklilik de talep etti.

Saç Tasarım Uzmanı Sadık Özdemir, şunları söyledi:

70 TL olan saç kesim ücretinin 100 TL olması pek bir işimize yaramadı. Kullandığımız tüm ürünlere en az yüzde 60 zam geldi. Gelir gideri karşılamıyor. Yeni taban fiyatın 100 TL olması müşteriler tarafından olumlu karşılandı. Yeni zam, müşteri için uygun ama bizim için uygun değil.”

berber sadık özdemir saç tıraşı yaparken

ERKEN EMEKLİLİK TALEBİMİZ VAR

5 yılda 1 yıl erken emeklilik olsa bizim için çok iyi olur diyen Sadık Özdemir, “Çok uzun saatler mesai harcıyoruz. 14-15 saat mesai yaptığım oluyor. Ailemin yüzünü göremediğim zamanlar oluyor. Onlara sadece pazar günü vakit ayırabiliyorum. Berberler olarak hükümetimizden erken emeklilik talep ediyoruz. Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara’da zaman zaman berberler için erken emeklilik talebini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Berber sadık özdemir'in personelleri

ÇALIŞTIRACAK ÇIRAK VE KALFA BULAMIYORUM

Ara eleman bulmakta zorluk çektiğini ifade eden Özdemir, “Bu dükkânda 2 tane personel eksikliği var. 1 yıldır personel arıyorum fakat bulamıyorum. Yeni nesil hiçbir şekilde çalışmıyor. Gelen çırak işi öğrenmek istemiyor, kalfadan ise düzgün verim alamıyoruz ve yollarımızı ayırıyoruz. Şu an bu meslekte personel açığı var” şeklinde konuştu.

berber sadık özdemir ve eray zobu

ESKİ BERBERLERİ ARIYORUZ

Kalfa ve çırakların keyfi çalıştıklarını söyleyen Berber Özdemir, “Eskiden bir çırak 1 veya en geç 2 yıl içerisinde kalfa olabiliyordu. Şimdi ise1 3 yıldır çıraklık yapan bir kişi yeni yeni kalfa oluyor. Onu da tam beceremiyor. Yeni nesil kendini işe vermiyor. Ben 1 yılın sonunda kalfa yardımcısı oldum, 1.5 yılın sonunda da kalfa oldum. 2. yılın sonunda ise kendimi tamamen mesleğime verdim ve kendimi yetiştirdim. Şu an kendi dükkanımı açtım ve kusursuz bir şekilde müşterilerime hizmet veriyorum” diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum