GENÇ HAFIZLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

GENÇ HAFIZLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Küçük yaşta hafız olan iki İmam Hatip öğrencisi, Tacettin Dergâhı'nda öğle namazına müteakip her gün gönüllü olarak mukabele okuyor. Genç hafızların güzel sesleri ile Kur'an dinleyen cemaatin kulaklarının pası siliniyor.

HAFIZLIK ZOR BİR İŞ DEĞİL

18 yaşındaki Mehmet Ali Şahin ile 19 yaşındaki Ahmet Karakazım adındaki genç hafızlar, “Biz de kendi büyüklerimizi örnek alarak hafız olduk. Şuanda ise çevremizde insanlar bizi kendilerine örnek alarak Kur’an okumaya başlıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar çevremize rol model olmaya çalışıyoruz. Anne ve babaların bu işe öncülük yapmaları ve çocuklarında o ışığı gördükleri zaman yol gösterici olurlarsa eğer hafızlık zor bir iş değil” dedi.

KUR'AN'A SIĞINIYORUZ

"Nefis olarak normal insanlardan daha çok zorluk çekiyoruz" diyen hafızlar, "Peygamber efendimiz(sav) dediği gibi ‘Şeytan insanların damarlarında bir kan gibi dolaşır’ hadisinde de olduğu gibi bizim nefsimizle mücadelemiz daha zor oluyor. Er şeytan normal insanla, rütbeli şeytan ise bizim gibi hafız ve hocalar ile uğraşır. Ancak biz o şeytanı dolaştırmamak için Kur’an’a sığınıyoruz ve Rabbimizin bizi koruduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Hamamönün’de bulunan Tacettin Dergâhı'nda Ramazan ayı boyunca, küçük yaşta hafızlığını tamamlamış olan 18 yaşındaki Mehmet Ali Şahin ile 19 yaşındaki Ahmet Karakazım tarafından mukabele okunuyor. Hafızlığı unutmamak ve kendimizi geliştirmek adına gönüllü olarak mukabele okuduklarını aktaran genç hafızlar, “İkimizde küçük yaşlarda hafızlığımızı tamamladık. Şuan da ise Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyoruz. Mukabele esnasında Kur’an-ı Kerim risalede açık durmasına rağmen biz ezberimizden okuyoruz. Birimiz okurken diğeri okuyanı ezberinden takip ediyor. Biz hem bu durumun sevabına nail oluyor hem de bu sayede hafızlığımızı unutmuyor ve geliştiriyoruz” dedi.

NEFİS OLARAK NORMAL İNSANLARDAN İŞİMİZ DAHA ZOR!

Rabbimizin sevdiği kullardan olduğumuzu ve Rabbimizin bizi koruduğunuzu aktaran genç hafızlar, “Nefis olarak normal insanlardan daha çok zorluk çekiyoruz. Peygamber efendimiz(sav) dediği gibi ‘Şeytan insanların damarlarında bir kan gibi dolaşır’ hadisinde de olduğu gibi bizim nefsimizle mücadelemiz daha zor oluyor. Er şeytan normal insanla, rütbeli şeytan ise bizim gibi hafız ve hocalar ile uğraşır. Ancak biz o şeytanı dolaştırmamak için Kur’an’a sığınıyoruz ve Rabbimizin bizi koruduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

ÇEVREMİZE ÖRNEK OLUYORUZ

Küçükken büyüklerini kendilerine örnek alarak hafızlık yolunda ilerlediklerini şimdi ise çevrelerinde bulunan insanların kendilerini örnek aldıklarını vurgulan genç hafızlar, “Bizde kendi büyüklerimizi örnek alarak hafız olduk. Şuanda ise çevremizde insanlar bizi kendilerine örnek alarak Kur’an okumaya başlıyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar çevremize rol model olmaya çalışıyoruz. Anne ve babaların bu işe öncülük yapmaları ve çocuklarında o ışığı gördükleri zaman yol gösterici olurlarsa eğer hafızlık zor bir iş değil” şeklinde konuştu.

ALTINDAĞ MÜFTÜLÜĞÜNÜN DESTEĞİ İLE BURADAYIZ

Mukabele okumaya Altındağ Müftülüğü'nün desteğiyle başladıklarını dile getiren genç hafızlar, “Hafızlığımızı unutmamak ve geliştirmek adına böyle bir karar aldık. Kararın ardından bize vesile olan Halim hocamız ile irtibata geçtik. Halim hocamızda bu isteğimizi kırmayarak Altındağ Müftüsü'yle görüştü. Müftümüz de Tacettin Dergâhı İmam Hatibi Veyis hocamız ile görüştü. Görüşmelerin ardından Ramazan’dan iki gün önce dergâhta mukabele okumaya başladık. Bize bu konuda destek veren Altındağ müftümüzden ve Halim hocamızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.