Genç STK’lardan evet yürüyüşü

Genç STK’lardan evet yürüyüşü

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) öncülüğünde kurulan Ankara Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bugün "Türkiye İçin Evet" yürüyüşü gerçekleştirecek. Binlerce gencin katılması beklenen yürüyüşte hep bir ağızdan "Evet" haykırılacak. 

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına sayılı günler kala, sahadaki çalışmalar da hızlanıyor. Referanduma son 8 gün kala Sivil Toplum Kuruluşları (STK) geniş katılımlı toplu yürüyüşler yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Ankara'daki 68 genç STK, 8 Nisan Cumartesi yani bugün "Evet" için yürüyecek. Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı önünde saat 15.00'da başlayacak yürüyüş 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda son bulacak. Binlerce kişinin katılması beklenen yürüyüşte birlik mesajı verilecek. 

ONLARCA "GENÇ" STK DESTEK VERECEK

Türkiye genelinde Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) öncülüğünde oluşturulan Ankara Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından 8 Nisan'da yapılacak "Türkiye İçin Evet" yürüyüşünün Başkent Ankara'daki adresi Çankaya olacak. Ankara'daki diğer genç sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği yürüyüşe, Genç MÜSİAD, Genç Memur-Sen, Milli Türk Talebe Birliği (M.T.T.B) Birlik Vakfı, Kulüp Mefkure, Kubbe Derneği ile birlikte 61 STK katılım sağlayacak. Saat 15.00'da  Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı önünde binlerce kişinin katılımı ile başlayacak yürüyüş,  hain darbe girişiminin bozguna uğratıldığı adreslerden biri olan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda son bulacak. Katılımcıların üzerinde "İstikrarlı Bir Türkiye İçin Evet", "Güçlü Bir Türkiye İçin Evet", "Birlik ve Dirlik İçin Evet" yazılı çok sayıda atkı, bayrak, afiş taşınacak. Yürüyüşe katılan binlerin elinde kırmızı beyaz Türk bayrakları dalgalanacak. 

GENÇLER DESTEK OLACAK

Yürüyüş etkinliğinin ardından Neden "Evet" denilmesi gerektiği katılımcılara anlatılacak. Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikle özetle şu açıklamalar yapılacak: "Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmiyle iyilik odaklı işler yapan, deneyimlerini paylaşan ve yaşatan bir vakıfçılık anlayışına sahip olarak mevcut aksak sistem yerine, halkın ve özellikle gençlerin özne olduğu, hem seçtiği, hem seçildiği, hem de yargılayabildiği bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçiş sürecine destek oluyoruz. Bu geçiş sürecinde aktif rol oynayarak; bölgemiz, ülkemiz ve nesillerimizin geleceğine katkı sağlayacağımıza inandığımız için 'Evet' diyoruz. 

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.