Gençlerbirliği kadın futbolunun önemli merkezlerinden olacak

Gençlerbirliği kadın futbolunun önemli merkezlerinden olacak

Kuruluşunun 100’üncü yılında, ilk kez sahalara çıkan ve bu sezon Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele eden Gençlerbirliği kadın futbolunda öncü olmak istiyor.

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk ve takımın antrenörlerinden Deniz Çifci açıklamalar yaptı.

gb-kadin-futbol-1.jpg

1 GALİBİYET 1 MAĞLUBİYET ELDE EDİLDİ

Gençlerbirliği’nin kuruluşunun 100’üncü yılında, ilk kez sahalara çıkan ve bu sezon Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele eden Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı oynadığı iki karşılaşmadan bir galibiyet bir de mağlubiyet alırken ligin 3. haftasını da bay olarak geçirdi. Kadın Futbol Takımı’nın geride bıraktığı haftaları Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk ve takımın antrenörlerinden Deniz Çifci değerlendirdi.

gb-kadin-futbol-2.jpg

“ALTYAPI TAKIMLARIMIZ DA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR”

Gençlerbirliği için kendi yetiştirdiği oyuncular ile yürüyen bir kadın futbol programı planladıklarını dile getiren Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk, “Çok yıllık bir proje olarak yürüttüğümüz kadın futbol programımızda, A takımımızın açtığı yoldan ilerleyecek altyapı takımlarımız da çalışmalarına devam ediyor. Gençler Türkiye Şampiyonası’nda oynayacak olan kadromuz zaten takımımızda da oynuyor. Yerel olarak gerçekleşmesi planlanan Yıldızlar ve Küçükler ligleri için hazırlanıyoruz. Her geçen gün büyüyen, düzenli olarak çalışan altyapımız ile yakın gelecekte kadın futbolunun önemli merkezlerinden birisi Gençlerbirliği olacak. Kulübün bu gururlu ama bir o kadar da zor yılında kızlarımıza her türlü desteğini esirgemeyen Başkanımız Niyazi Akdaş’a, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gençlerbirliği’nden kadın milli takımlarına ilk çağrıyı alan Ayşe’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

gb-kadin-futbol-3.jpg

“OLDUKÇA İYİ ETKİLEŞİMLER ALDIK”

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı’nın profesyonel bir ligde yer alması karşısında oldukça iyi etkileşimler aldıklarını belirten Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı antrenörü Deniz Çifci, “Bu sezonun açılış karşılaşmasında, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde Çubuk Gençlik takımını konuk ettik. Yoğun bir taraftar katılımı ile oynanan karşılaşmayı başkanımız Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyelerimiz de takip etti. Çubuk ilçesindeki kız çocuklarına futbol oynatmayı hedefleyen, futbola erişim açısından çok değerli bir kulüp olan rakibimiz ile güzel bir maç oynadık. Özellikle, hemen tamamı ilk kez resmi bir lig maçına çıkan sporcularımızın tedirginliklerini atmaları açısından güzel bir maç oldu. Skordan bağımsız olarak, sahaya koydukları oyundan memnun kaldık. İlkim’in yedi golü de ileride kendisinden çok söz ettireceğini bizlere gösterdi” diye konuştu.

gb-kadin-futbol-4.jpg

“RAKİBİMİZDE TECRÜBELİ OYUNCU SAYISI BİZDEN FAZLAYDI”

Kadın Futbol Takımı’yla ikinci maçına Yakacık Genç Erlerbirliği Spor karşında çıktıklarını belirten Çifci, “Rakibimiz Yakacık Genç Erlerbirliği Spor, Ankara’nın Kadınlar Süper Lig’deki temsilcisi ABB Fomget Gençlik’in pilot takımıydı. Rakibimizde tecrübeli oyuncu sayısı bizden biraz daha fazlaydı. Gölbaşı Stadı’ndaki karşılaşmada takımımız iyi mücadele gösterdi. Maçın başında öne geçtik, skoru koparacak pozisyonlar da bulduk. Rakibimiz de pozisyonlar buldu, onlar ilk yarının ve maçın sonlarındaki iki pozisyonu değerlendirip maçtan galip ayrıldı. 17 yaş ortalamalı takımımızın tecrübe kazandıkça daha da iyi olacağını bu maçta açıkça gördük. Takımımız üçüncü haftayı bay geçecek. Dördüncü haftada ise ilk iki haftayı galibiyetle kapatan Ankara 1910 Spor ile oynayacağız. Rakibimiz ilk hafta Mengü Spor’u 9-0, ikinci hafta ise Çubuk Gençlikspor’u 3-1 mağlup etti. İki takımın gruptan çıkacağı göz önüne alındığında, bu maç play-off bileti için kritik önemde olacak. Tüm taraftarlarımızı tesislerimizdeki maça bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.