Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere kişisel gelişim desteği: “Herkes kullanabilir!”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere kişisel gelişim desteği: “Herkes kullanabilir!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat hayata geçirilmesi istenen Gençlik Radyosu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesinde çalışmalarına devam ediyor. Radyoda ise onlarca genç, kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor.

100 günlük eylem planı kapsamında 2018 yılının son aylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 2019 yılının şubat ayında faaliyetine başlayan Gençlik Radyosu, Türkiye’nin 81 kentinde büyüyerek yoluna devam ediyor. Dijital çağın gereksinimlerini en donanımlı haliyle gençlere sunan Gençlik Radyosu, ‘Aynı Frekanstayız’ sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

radyo-8.jpg

Ankara merkezli Gençlik Radyosu, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Kırşehir başta olmak üzere 81 ilin tamamındaki radyo temsiliyetleri ile birlikte onlarca gence, radyonun hizmetlerinden yararlanma fırsatı sundu. Gençlik Radyosu Koordinatörü Mehmet Daldal ise; radyonun tüm alanlarıyla ilgili olarak İlk Sayfa Gazetesi’ne özel olarak konuştu.

radyo-1-001.jpg

SADECE RADYO DEĞİL: AYNI ZAMANDA AKADEMİ

2019 senesinde yolculuğuna başlayan Gençlik Radyosu’nun kuruluş amaçları ve hedefleri ile ilgili bilgiler veren ve Gençlik Radyosu serüveninin başından itibaren işin içerisinde olan Mehmet Daldal, önemli açıklamalarda bulundu. Daldal, radyonun temel amaçlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Radyomuzun temel amacı, gençlerimize kendilerini geliştirebilecek dijital bir ortam sağlamaktır. Gençlik Radyosu, genç arkadaşlarımız buraya gelsinler, burada ses kaydı alsınlar ve radyo ile ilgili süreçlerin tamamına hâkim olsunlar diye açılmış bir radyodur. Burası aynı zamanda da bir radyo akademidir. Üniversite ve lise fark etmeksizin buraya gelenler, kendilerini görsel ve işitsel mahiyette her alanda geliştirebilmek için veri ve materyal bulabiliyorlar. Buradaki en temel avantajımız, imkânlarımızı ve teknolojik yeterliliklerimizi gençlerimize direkt sunuyoruz. Onlara teorik bilgi anlatmaktan daha ziyade, pratik bilgi ile deneyim kazandırıyoruz.”

1694894230906.jpg

ALANA İLGİSİ OLAN HERKESE AÇIK

Gençlik Radyosu’ndan faydalanmak isteyen gençlerle ilgili olarak önemli detaylara değinen Mehmet Daldal, kabul kriterlerinin radyo ve yayıncılık alanına ilgili olunması gerektiğini vurguladı. Alana ilgi duyan bütün gençlerin, okudukları bölüm fark etmeksizin radyonun imkânlarından faydalanabildiğini hatırlatan Daldal; makine mühendisliği okuyan bir gencin, radyoda tarih programı bile yapabileceğinin altını çizdi. Öğrenme ve araştırmaya açık, ilgi ve istek duyan gençlerin nasıl belirlendiği noktasında konuşan Mehmet Daldal, “Türkçe’nin okuma ve yazma becerilerine hâkim, kendini geliştirmeye ve alanda araştırmaya açık genç kardeşlerimizle birlikte çalışıyoruz” dedi.

radyo-4.jpg

Radyoda yayın yapmanın bir e posta kadar uzaklıkta olduğuna da değinen Daldal, “Bu alana merakı olan bütün gençlerimiz, kendi telefonlarına 5 dakikalık demo kayıtlarını yaptıktan sonra [email protected] mail adresimize mail atabilirler. Ayrıca gençlik radyosunun sosyal medya adreslerinden bize ulaşabilirler” diyerek, yeni gönüllü gençleri de Gençlik Radyosu’nda bulunmaya davet etti.

radyo-5.jpg

GÖNÜLLÜLÜK İLANLARINDAN BİR MİLYONLARA

2019 yılında yola çıkılırken aşılan yollardan söz eden Mehmet Daldal, gönüllü gençleri bulabilmek için ilan verme yoluna başvurduklarını aktardı. Günümüze kadar geçen süre zarfında Gençlik Radyosu ile ilgili olarak kat ettikleri aşamalar hakkında konuşan Daldal, “Gençlik Radyosu kurulduğunda çokta bilinen bir radyo değildi. O dönemde gönüllülük ilanlarına çıkıldı ve bu alana meraklı olan arkadaşlarımız buraya katılım sağladı. Bende o gençlerden biriydim. Ancak geçen sürede, olumlu ve güzel şeyler yaşandı.

radyo-6.jpg

Günümüzde Gençlik Radyosu, Ankara merkezli 81 ilde organize olmuş, her ilde gençlik ofisleri, gençlik merkezleri ve GSB çatısı altında olan alanlarla içerisinde temsilcileri olan bir radyo haline geldi. Dinleyici sayımız 2019’larda hiç bilinmez bir seviyeden, haftalık 150-200 bin, aylık dinleyici sayımız da bir milyona ulaştı. Anlık dinleyen ortalamamız ise günden güne artmaya devam ediyor. Şu anda geldiğimiz durum son noktada bu” ifadelerini kullandı.

radyo-7.jpg

ENGELLİLERDEN ENGELSİZLİK ÖRNEĞİ

Gençlik Radyosu’nda lise ve üniversite fark etmeksizin hemen her alandan ve her bölümden gençlerin faydalanabilme noktasına vurgu yapan Radyo Koordinatörü Mehmet Daldal, radyodan engelli gençlerin de faydalandığını dile getirdi. Daldal, konu hakkında sözlerine şöyle devam etti:

radyo-9.jpg

“Biz, Gençlik Radyosu olarak burada engelli arkadaşlarımıza da yayın şansı veriyoruz. Bağlı olarak iki yayıncımız var. Bu arkadaşlarımız ‘serebral palsinin’ hastalığına sahipler. Buraya Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nden (SERÇEV) geliyorlar. Büşra Aydar, ‘Sesimin Sesi’ programını yapıyor. Hem de bunu canlı bir şekilde yapıyor. Esra Ersoy ise ‘Hayalin Gücü’nü yapıyor. Bu arkadaşlarımız, hastalıklarına rağmen ‘ben de bu alanda varım’ diyor. Engelli arkadaşlarımıza bizim radyo kapılarımız tamamen ve her zaman açıktır. Alana ilgi duyan engelli kardeşlerimizi de bekliyoruz.”

radyo-10.jpg

RADYO İSTASYONLARI ÇOĞALIYOR

2019 yılında yayın hayatına başlayan Gençlik Radyosu’nun zamanla büyüyerek ve ağının genişleyerek günümüze kadar geldiğinin öneminden bahseden Mehmet Daldal, 5 şehirde pilot olarak uygulanmaya başlanan radyo istasyonlarından söz etti. Daldal; İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Kırşehir’de radyo istasyonları kurduklarını belirterek, Anadolu’daki gençlerin bulundukları şehirlerden de radyo programı yapabileceğinin vurguladı. Daldal ayrıca; uygulamanın 81 ilin tamamına yayılması için çalışmalarını sürdürdüklerini altını çizdi.

radyo-11.jpg

“BİR GENÇ GELSİN, BİR MİKROFONA DOKUNSUN”

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Gençlik Radyosu’nun bundan sonraki hedefleri ile ilgili de konuşan Mehmet Daldal, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bir genç olarak, biz bütün genç arkadaşlarımızla Gençlik Radyosu adı altında aynı frekanstayız. Biz onlarla aynı frekansta devam etmeyi, nitelikli içerikler üretmeyi ve bu alanda var olmayı istiyoruz. Gelecekteki hedefimiz; hem radyo hem de akademi olarak daha çok gencimize dokunmaktır. Tıpkı TEKNOFEST mantığında olduğu gibi, ‘bir gencimiz gelsin, bir mikrofona dokunsun’ diyoruz.”

istockphoto-1130065303-612x612-001.jpg

İKİZ KARDEŞLERDEN GENÇLİK RADYOSU DÜŞÜNCELERİ

Merkezi Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında bulunan Gençlik Radyosu gönüllülerinden ikiz kardeşler Beyza ve Zeynep Özcan, Gençlik Radyosu’ndan edinimlerini gazetemize anlattı. İkisi de birer gazeteci adayı olduklarına değinen kardeşler, radyoyu kullanmaya başlamadan evvel hiçbir şey bilmediklerini ifade etti. Özcan kardeşler ayrıca; insanlarla nasıl iletişime geçilirden tutun, nasıl röportaj yapılıra kadar hem mesleki hem de sosyal alanda gelişmeler kat ettiklerini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.