GENELKURMAY KAVŞAĞINA 'ŞEHİTLİK' TEKLİFİ

GENELKURMAY KAVŞAĞINA 'ŞEHİTLİK' TEKLİFİ

İç Anadolu Birliği Genel Başkanı İsmet Taş, kanlı 15 Temmuz gecesinde en fazla şehidin Ankara'da ve Genelkurmay'ın önünde verildiğini hatırlatarak, "Genel Kurmay kavşağına şehitler anıtı dikilmelidir" önerisinde bulundu.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

İç Anadolu Birliği Genel Başkanı İsmet Taş, 15 Temmuz darbe girişimini Habervaktim’e değerlendirdi. Darbe girişiminin Türkiye için milat olduğunu söyleyen Taş, Türk milletinin o gece destan yazdığını yeniden bir kurtuluş mücadelesi verdiğini belirtti. O gece en çok şehidin Ankara’dan çıktığını vurgulayan taş, “Türk milletinin destan yazdığı, yeniden şahlandığı o kanlı gece unutturulmamalıdır. Şehitlerimizin anıtları dikilerek sembol haline getirilmelidir” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN ANITI DİKİLMELİ

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında en çok şehidi Ankara’da verdiğimizi de hatırlatan İç Anadolu Birliği Genel Başkanı İsmet Taş, “Türk milletinin destan yazdığı, yeniden şahlandığı o kanlı gece unutturulmamalı. O gece en çok şehidi Genel Kurmay binasının önünde verdik. Onun için Genel Kurmay kavşağına şehitler anıtı dikilmelidir. Ayrıca Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit olduğu yere de şehidimizin anıtı dikilmelidir. Çünkü bunlar semboldür. Hiçbir zaman bu olayı ne unutacağız ne de unutturacağız. Biz bu öneriyi her yerde dillendirip takipçisi olacağız. Çünkü Türk milletinin kaderini değiştiren şehitlerimiz unutturulmamalıdır” diye konuştu.

ŞEHİDİMİ ŞEHİT EDENİN İDAM EDİLMESİ GEREKİR

Ülke olarak kimseye ihtiyacımızın olmadığını ve idam için hiç kimsenin ayak sürümemesi gerektiğini vurgulayan Taş, “Bu konuda hiçbir dış gücün etkisinde kalmamamız gerek. Herkes kendi tarihinde yaptığı caniliklere, katliamlara ve soykırımlara baksın. Vatan hainlerinin yargılanabilmesi için mutlaka idamın gelmesi lazım. İbreti âlem için, şehitlerimizin hakkını korumak için gelmeli. Öldürenin hakkını idam etmeyerek koruyoruz peki ölenlerin hakkını kim koruyacak?  Kimse hikâye anlatmasın. Onun için şehidimi şehit edenin idam edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

EŞKIYLARA DİKKAT ETMEK GEREK

Devletimizin bu eşkıyalara karşı çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Taş, bu örgütü bitirmek adına atılan adımların çok dikkatli atması gerektiğini söyledi. Taş, “Devlet kendisine yapılmış bir darbe girişimine karşı bir refleks gösteriyor. Elbette ki herkesin dediğini bende diyorum. İnşallah kurunun yanında yaşta yanmaz. Bunun için ince eleyip sık dokumak gerek.  FETÖ terör örgütü 40 yıldır adım adım ilerleyerek toplumun bünyesine girdi. Bence bu eşkıyaların tamamen temizlenmesi mümkün değildir. Çünkü birçok kurum ve kuruluşlarda bu örgüte mensup olan insanların açığa alındığını görüyoruz. Bu örgüt paradan puldan değil inançtan gücünü aldı. Hepimizi biliyoruz ki inanç paradan ve puldan daha üstündür. Onun için bu terör örgütü çok büyük tehlike arz ediyor” açıklamalarında bulundu.

CEMAATLER KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ

FETÖ terör örgütünün Türk milletinin inancından faydalanarak bu girişimi gerçekleştirdiğini aktaran Taş, “Biz toplum olarak güçlü bir imana sahibiz. Bunu çok iyi bilen bir takım ‘uyanıklar’ bu durumdan yararlanmıştır. Şuan da diğer cemaatler de bunu yapar mı bilinmez ama dikkatli olmak gerekir. Gerçekten İslam’ın özünü yaşadıkları müddetçe, insanlara İslam’ın güzelliklerini anlattığı müddetçe cemaatlere karşı değiliz. Ama şuan cemaatlerimiz ve cemaatlerimizin liderleri kendilerine çeki düzen vermek zorundadırlar. İçlerinde hain barındırmamalı, provokasyonlara kapalı olması gerekir. Devletin de bu konuda çok hassas olması gerekir. Dürüstçe söylemek gerekirse bir daha devlet kurumlarının aldatılma ve kandırılma gibi bir lüksü yoktur. Özellikle de güvenlik güçlerimizin, güvenliğimizi sağlayan kurumların aldatılmasına hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.