Geriye annesi için topladığı deniz kabukları kaldı
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde kaybolan Veli Eren Atay'dan 100 gündür haber alınamıyor.
Veli Eren'den geriye kaybolmadan önce bir markette unuttuğu sırt çantası kaldı. İçerisinden annesine götürmek için çantasına koyduğu deniz kabuğu çıktı.
Veli Eren Atay, 15 Temmuz'da öğle saatlerinde arkadaşlarıyla buluşmak için Karşıyaka'daki evinden çıkıp Çeşme'ye gitti. Atay, aynı günün akşamı arkadaşlarıyla Alaçatı'daki eğlence kulübüne geçti. Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarına göre, saat 02.30 sıralarında Atay'ın birlikte eğlenmeye geldiği 2'si kız, 4 arkadaşı mekandan ayrıldı. Veli Eren Atay ise mekandan saat 04.00 sıralarında çıktı ve bir daha haber alınamadı. En son annesiyle 16 Temmuz saat 01.00'de telefonda görüşen Veli Eren Atay'ın, kendisini merak etmemelerini, Çeşme'de çok eğlendiklerini söylediği öğrenildi.
Oğullarının hayatından endişe duyan Ebru-Mehmet Atay çifti, polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu. Aradan geçen zamana rağmen Veli Eren Atay'dan haber alınamadı.
Anne Ebru Atay, "En son elinize çantası ulaştı. Çantanın içerisinden şortu, havlusu ve bir deniz kabuğu çıktı. Her gittiği yerden bana deniz kabuğu getirirdi. Haber alamıyoruz, çocuğumdan bir iz ve işaret bekliyoruz" dedi.
Polislerimizin sonuna kadar gideceğini biliyoruz, inanıyoruz. Muhakkak çocuğumu gören birisi olduğunu da düşünüyorum. Çocuğum kaçıp gidecek birisi değildi. Başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Oğlumuzun yerini bilen, gören, duyan varsa Allah rızası için haber bekliyoruz" dedi.
ACILI ANNE AİLERELE SESLENDİ
Ailelere de seslenen Atay, "18 yaşına girseler de ebeveynler çocukları için gözlerini dört açmalı. Hayat toz pembe değil, yaşadıklarımızdan ibret alsınlar. Çocuğuma kavuşmak, hakkında bir haber almak istiyorum. İyi veya kötü bir şeyler öğrenmek istiyorum. Çünkü bu belirsizlik bizi yakıp bitiriyor. Eren'imizi istiyoruz; çok özledik" ifadelerine yer verdi.
EN SON DELİKLİ KOY’DA GÖRÜLDÜ
Veli’nin son olarak sabaha karşı Çeşme’deki Delikli Koy’da görüldüğünü anlatan anne Ebru Atay, “Sabaha karşı görmüşler. Fakat tek olduğu söyleniyor. Telefonunu kaybettiği ve onu aradığı söyleniyor. Çocuğum tek başına kalmış ve sonrası yok. Plajda bulunan insanlar öğlene doğru gördüklerini söylüyorlar. Fakat plajın çok kalabalık olduğunu söylüyorlar. Başka görgü tanıklarına da ihtiyacımız var. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Oğlum her yere gitmiş olabilir. Çok çaresiziz.” dedi.

MÜGE ANLI’YA BAŞVURDULAR
Aile kayıp oğullarını bulabilme ümidiyle Müge Anlı ve Tatlı Sert programına başvurdu. Programa bağlanan görgü tanıkları Veli Eren Atay'ı kendinden geçmiş bir şekilde gördüklerini ifade etti. Aile, Atay'ın yasaklı madde kullandığını kaybından sonra öğrendiklerini söyledi.

SOSYAL MEDYADA ARAMALAR SÜRÜYOR
Polis ekiplerinin yanı sıra anne Ebru Atay gece gündüz demeden sosyal medyadan da oğlunu aramayı sürdürüyor. Ebru Atay’ın acısını ünlüler de paylaşıyor. Yeşim Salkım, Gülben Ergen, Ezgi Mola gibi isimler Veli Eren’in fotoğrafını paylaşarak bulunması için destek oldular.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.