Gıda takviyelerine dikkat! Ölüme götürebiliyor...

Gıda takviyelerine dikkat! Ölüme götürebiliyor...

Japonya'da yan etkileri ortaya çıkan gıda takviyelerini kullandıktan sonra şüpheli şekilde hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e, hastaneye kaldırılanların sayısı ise 106’ya yükseldi.

Japonya’da kırmızı pirinç mayası kullanılarak üretilen ve kötü huylu kolesterolü düşürdüğü iddia edilen gıda takviyelerini kullandıktan sonra şüpheli şekilde hayatını kaybeden kişilerin sayısında artış yaşanıyor. Üretici firma tarafından yapılan açıklamada söz konusu gıda takviyelerini kullandıktan sonra ölenlerin sayısının 4'e yükseldiği, yan etki şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi sayısının ise 106’ya ulaştığı kaydedildi.

TEDBİR ALINDI

Japonya hükümeti tedbir amacıyla kırmızı pirinç mayası içeren yaklaşık 6 bin kalem ürün üzerinde acil incelemeler yapılacağını açıkladı. Üretici firma da kırmızı pirinç mayası içeren gıda maddelerini ve baharatları da gönüllü olarak piyasadan toplatmaya karar verdi.

KİSHİDA: “TÜM GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAĞIZ”

Japonya Başbakanı Fumio Kishida konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yan etki iddialarının ardından bildirilen ölümlerin kesin nedenini belirleyeceklerini ve yeni ölümlerin yaşanmaması için tüm gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi ise yapılan incelemelerde elde edilen sonuçları Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve diğer ülkelerle paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.