Göçük altında kaç kişi var; enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne?

Göçük altında kaç kişi var; enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne?

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkımların olduğu illerde göçük altında kaç kişi var, enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne? Kaç kişi kurtarılmayı bekliyor?

Depremde yıkımların olduğu Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Malatya’da arama kurtarma çalışmaları sürerken, geçen her dakika ümitler biraz daha azalıyor.

Özellikle depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş ve Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına yoğunluk verildiği gözleniyor.

Ancak henüz hiç ulaşılmamış, başına hiç geçilmemiş çok sayıda yıkılmış bina bulunuyor, buralarda imkanı olan imkan oluşturan vatandaşlar arama çalışması yapıyor. Vatandaşlar buralarda profesyonel arama kurtarma ekiplerini bekliyor.

Peki, göçük altından çıkarılan ölü sayısı ne? Göçük altında kaç kişi var; enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne?

Her geçen dakika göçük altında kurtarılmayı bekleyen insanların aleyhine işliyor. Hayatta kalma ihtimallerini düşürüyor.

Bu noktada göçük altında kaç kişi var; enkaz altındaki toplam kişi sayısı ne sorularının cevabı büyük önem taşıyor.

Kaç bina yıkıldı, kaç bina hasar gördü?

10 şubat saat 02.00 itibariyle, deprem bölgelerinde tespit edilmiş olan yıkılmış - hasar görmüş bina sayısına ilişkin veriler gelmeye devam ediyor.

Yıkılan bina sayısı 10 şubat saat 02.00 itibariyle 6 bin 444 olarak açıklandı. Hasar görenlerin sayısı konusunda ise henüz net bir veri bulunmuyor.

gocuk-altinda-kac-kisi-var.jpg

Kaç kişi hayatını kaybetti?

İnternette aratılan “ ölü sayısı kaça çıktı ” sorusunun cevabı ise, en son Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında "Yaşadığımız bu büyük afette göçük veya yıkım sonucu an itibari ile toplam 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı" bilgisini verdi.

Enkaz altında kaç kişi var?

En kritik soru olan bu konuda devlet yetkililerinden net bir açıklama gelmiş değil.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte kaç binanın yıkıldığına ilişkin soruya, "60 bin nüfuslu ilçenin yarısından çoğu yok" cevabını verdi.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da, tahmini 192 bin kişinin göçük altında kaldığını söyleyerek, endişeleri artırdı.

İl il vefat sayıları ne?

Sağlık Bakanı il il vefat sayılarını da vererek “Hatay 1647 vefat, 6200 yaralı, Maraş 1243 vefat 5 bin yaralı, Antep 504 vefat 4809 yaralı, Şanlıurfa 127 vefat, 2551 yaralı, Diyarbakır 120 vefat 854 yaralı, Adana 167 vefat, 3993 yaralı, Adıyaman 896 vefat 400 yaralı, Malatya 201 vefat 4900 yaralı, Osmaniye 502 vefat 2173 yaralı, Kilis 22 vefat 518 yaralı, Elazığ 5 vefat 379 yaralı. Ne yazık ki toplamda 5434 vatandaşımız hayatını kaybetti. 31 bin 777 yaralımız var" dedi.

Ancak ilerleyen saatlerde bu sayıların artmasından endişe ediliyor. Özellikle köylere ulaşıldıkça üzülerek “vefat ve yaralı sayısının artabileceği” belirtiliyor.

Depremde ölenlerin isim listesi açıklandı mı?

Depremde ölenlerin isimleri ve kimlikleri ile ilgili valiliklerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Veriler valilikler tarafından paylaşıldığı anda haberimizde yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.