Halka Arz edilen Göknur Gıda kimin, sahibi kim, nereli? Osman Aslanali kimdir?

Halka Arz edilen Göknur Gıda kimin, sahibi kim, nereli? Osman Aslanali kimdir?

Halka arz edilen Göknur Gıda kimin, sahibi kim, nereli? Osman Aslanali kimdir? Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka arz başvurusunu onayladığı Göknur Gıda ile ilgili merak edilenler haberimizde:

Sermaye Piyasası Kurulu, Göknur Gıda Maddeleri’nin halka arz başvurusuna onay verdi. Göknur Gıda halka arz ediliyor. Peki Göknur Gıda kimin, sahibi kim, nereli? Osman Aslanali kimdir? Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka arz başvurusunu onayladığı Göknur Gıda ile ilgili merak edilenler haberimizde:

Meyve ve sebze suyu endüstrisinin önde gelen şirketi olan Göknur Gıda, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halk arz edilecek pay sayısını 79.250.000 olarak açıkladı. Sermaye artırımı yoluyla 65.000.000 TL nominal değerli pay ve mevcut ortaklardan Turkey Juice Company SARL’nin sahip olduğu 14.250.000 TL nominal değerli 14.250.000 adet B grubu payın satışı gerçekleştirilecek.

  • Satışa sunulacak lot miktarı: 79.250.000
  • Halka arz fiyatı: 11,00 TL
  • Dağıtım şekli: Oransal dağıtım
  • Halka arz kodu: GOKNR

Göknur Gıda Ne Zaman Halka Arz Olacak?

Göknur Gıda halka arzı 8-9-10 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Halka arz için talep toplama süresi netleştikten sonra şirket tarafından duyurulacak.

Halka Arz Geliri Nerelerde Kullanılacak?

Şirket, halka arz ile elde ettiği gelirin en büyük kısmını bahçe yatırımlarında değerlendirmeyi planlıyor. Gelirin dağılımı şöyle açıklandı:

  • %35 Bahçe yatırımları,
  • %20 Finansal borçların ödenmesi,
  • %15 Güneş enerjisi yatırımları,
  • %15 Makine ve ekipman yenileme,
  • %15 İşletme sermayesi,

Göknur Gıda Sahibi Kim?

Peki halka arz edilen Göknur Gıda kimin, sahibi kim, nereli? Osman Aslanali kimdir? 1993’te yüzde yüz Türk sermayeli ve uluslararası ticaret yapan bir şirket olarak kuruldu. Kurucusu Osman Aslanali'dir. Niğde'de bir aile şirkete olarak kurulmuştur. Göknur Gıda, 2012'de çok büyük oranda el değiştirmiştir. Firmanın yüzde 84.5'i Bahreyn merkezli bir firmaya satılmıştır. Göknur Gıda'nın Yönetim Kurulu büyük ölçüde Bahreyn'lilerden oluşmaktadır. CEO'su ise Osman Aslanali'dir.

halka-arz-edilen-goknur-gida-sirketi-yoneticileri.jpg

Göknur gıda kimin? Halka arz öncesi şirket payının yüzde 83,5’ine Turkey Juice Company SARL ve yüzde 16,49’una Aslanali Tarım sahiptir. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulfatah M R H Marafie’dir. Şirketin merkezi Ankara Etimesgut’tadır.

Şirket "Hissedarları" konusunda şu bilgiyi veriyor: "Sürekli doğru zamanda, doğru yerde ve doğruya yatırım yapan Göknur, ülkemize Körfez Sermayesini çekmeyi başarmış ve 2012 yılında Venture Capital Bank şirketin hissedarı olmuştur. Yeni hissedarla var olan bilgi, deneyim ve tecrübesine finans gücünü de eklemiş, iki yeni üretim tesisini daha kurmuştur. Bu yeni tesislerle birlikte Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip firması olmuştur."

İşe Apartman Dairesinde Başladı

1993'te bir apartman dairesinde yola çıkan Göknur Gıda, bugün 4 farklı şehirde kurulu tesisleri ve 25 bin dekarlık bahçesiyle çoğunluğu organik olmak üzere meyve ziraatı yapıyor. Meyve suyu, çocuk maması, unlu mamuller, yiyecek servisleri ve dondurma sektörüne tedarik sağlayan şirket her yıl üretiminin yaklaşık yüzde 85'ini ihraç ediyor.

Göknur Gıda Niğde Fabrikası:

goknur-gida-nigde-fabrikasi.jpg

Göknur Gıda Afyon Fabrikası:

goknur-gida-afyon-fabrikasi.jpg

Göknur Gıda Adana Fabrikası:

goknur-gida-adana-fabrikasi.jpg

Göknur Gıda Mersin Fabrikası:

goknur-gida-mersin-fabrikasi.jpg

Göknur Gıda bahçeleri: 10 bin dekarı şirketin, 20 bin dekarı danışmanlığını yaptığı olmak üzere toplam 30 bin dekar alan üzerinde meyve yetiştiriyor.

halka-arz-edilen-goknur-gida-bahceleri.jpg

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum