Gölbaşı Belediyesi “akıllı iletişim”e geçti

Gölbaşı Belediyesi “akıllı iletişim”e geçti

MHP’li Ramazan Şimşek yönetimindeki Gölbaşı Belediyesi, “akıllı iletişim yönetimi sistemi”ne geçti. Yeni akıllı sistemle Belediye, vatandaşla aralarındaki tüm iletişim süreçlerini insan eli değmeden tek bir ekrandan otomatik olarak yürütüyor.

Gölbaşı Belediyesi, “akıllı iletişim yönetimi sistemi”ne geçti. MHP’li Ramazan Şimşek yönetimindeki Belediye yeni akıllı sistemle, vatandaşla aralarındaki tüm iletişim süreçlerini, insan eli değmeden tek bir ekrandan otomatik olarak yürütmeye başladı.

ETKİN İLETİŞİM HEDEFLENİYOR

Yeni sistemle Belediye’nin tüm sosyal medya hesapları, çağrı merkezleri ve internet siteleri üzerinden gelen talepler, şikayetler, öneriler, başvurular ve çağrılar tek bir ekranda toplanıyor, niteliğine göre hızlıca ilgili birime aktarılıyor. Bu arada vatandaşlara eş zamanlı bildirim yollanıyor. Böylelikle Belediye ile vatandaşlar arasında hızlı, şeffaf ve etkin bir iletişim sağlanması hedefleniyor.

VATANDAŞA SÖZ HAKKI

Gölbaşı Belediyesi’nin anlaşma imzaladığı “Ulakbel” adlı iletişim yönetim sistemi yazılımı ile vatandaşa söz hakkı tanınmış olurken, halktan gelen taleplerin hızla gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Vatandaşlar belediyenin https://www.ankaragolbasi.bel.tr/talep-ve-sikayet adresinden sisteme girerek talep ve şikayetlerini kolayca iletebiliyor.

golbasi-belediye-baskani-ramazan-simsek-belediye-logosu.jpg

İŞ YÜKÜNÜN AZALMASI AMAÇLANIYOR

Türkiye’nin değişik illerinde pek çok belediyenin uygulamaya aldığı “Ulakbel iletişim yönetim sistemi” ile ilgili özet bilgiler şöyle sıralanıyor:

  • Vatandaşlara gönderilen anketlerle memnuniyet ölçümü yapılabiliyor.
  • Mobil uygulama sayesinde saha personellerine anında erişilmesini ve sorunların aynı hızla çözüme kavuşturulmasına yardımcı oluyor.
  • Böylelikle Belediye’nin iş yükü azalıyor, verimlilikleri artıyor.
  • Akıllı sistemle Belediye’nin iç denetimlerinin de güçlenmesi sağlanıyor. Çağrı merkezi kaç çağrı almış, hangi çalışanlar ne kadar zamanda çağrıları cevaplamış, sosyal medya üzerinden gelen talepler ilgili birimlere iletilmiş ve sonuca ulaşılmamış mı? Belediye’nin en verimli çalışan birimi hangisi? Şikayetlerin en çok yoğunlaştığı bölgeler ve konular nelerdir?
  • Vatandaş için hizmet ilkesinin önündeki engeller kalkıyor.


Enes Boyacı / Gazete İlksayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.