Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı ABB tarafından restore edilecek

Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı ABB tarafından restore edilecek

Kurtuluş Savaşı’nın önemli binalarından biri olan Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından restore edilerek hizmete açılacak.

ABB resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kurtuluş Savaşı sırasında askerlere gıda desteği sağlayan ve 1920’de inşası başlayan Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı’nı dokusuna uygun restore ederek vatandaşlara kazandıracak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş restore işleminin bu yıl içinde tamamlanacağını belirterek, “Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı, Kurtuluş Savaşı'nda kahramanlarımızın ekmek ihtiyacını karşılayan, Milli Mücadele'nin maddi ve manevi en önemli kapılarından. Tarihi yapımızın doğal dokusunu koruyarak restorasyon çalışmalarımızı bu yıl içinde tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

a9f7cb8155c3def22d0cc88911c218ad.jpg

"GELECEK NESİLLERE AKTARMIŞ OLACAĞIZ"

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Andaç ailesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilen konağın restorasyon ihalesinin aralıkta yapıldığını belirterek, “Yeni yılda restorasyon çalışmamız başlayacak. Ankara'nın kırsaldaki en önemli örneği diye nitelendireceğimiz böylesine önemli bir sivil mimari yapıyı koruyup gelecek nesillere aktarmış olacağız" İfadelerini kullandı.

042852b590a22f44de5cc7cc5f853de2.jpg

“ÇOK MERAKLISI OLDU”

Konağın sahibi Andaç Atak da tarihi konağın kent turizmine hizmet etmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ettiğini belirterek, “Tarihi eser niteliğinde konağın çok meraklısı oldu, satın almak isteyen veya bağışlamamı isteyen ama benim gönlüm razı olmadı. Ben de bu konağın babamın adıyla yaşamasını istedim. Mansur Başkanımız göreve başlayınca ben de konağı gönül rahatlığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ettim. Konağın restorasyon çalışmaları inşallah en yakın sürede tamamlanır ve hem köye hem de Ankara’ya hizmet eder” diye konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.