Gölbaşı'na Dev Hastane

Gölbaşı'na Dev Hastane

Gölbaşı'na yapılması planlanan 56 milyon liralık yatırımlı dev bir hastanenin ihalesi gerçekleştirildi. 44 dönüm üzerine yapılacak ve 2 senede bitirilecek hastane 200 yatak kapasiteli olacak.

UZUN SÜREDİR BEKLENİYORDU

Projeyle ilgili konuşan Gölbaşı Belediyesi Başkanı Fatih Duruay, “Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun. Hem bizim hem de Gölbaşı halkının uzun süreden beri beklediği bir hizmetti. Bu konuda emeği geçen başta Ankara Milletvekilimiz Sayın Ertan Aydın olmak üzere herkese, Gölbaşı halkına teşekkür ederim” dedi. Son teknolojiyle inşa edilecek olan hastaneye bin kişi istihdam edilecek. İşsizlik sorununun bir nebze çözülmesinin ardından hastanenin yakınındaki arsalar da 10 kat değerlenecek.

 

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Gün geçtikçe nüfusu hızla artan Gölbaşı'nda mevcut olan Havsak Devlet Hastanesi'nin yetersiz olması, yeni bir hastane için çalışmaları başlattı. Gölbaşı'nda 5 yıl önce çalışmaları başlayan; ancak bugüne kadar hiçbir sonuç çıkmayan 200 yataklı devlet hastanesinin ihalesi tamamlandı. Hastane 44 dönüm üzerine son teknolojiyle inşa edilecek ve 56 milyon harcanacak. 200 yataklı dev hastane sadece sağlık alanında değil, istihdam alanında da bölge halkına fayda sağlayacak.

2 YILDA TAMAMLANACAK

Önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleşen 200 yataklı devlet hastanesinin 2 yıl içinde bitmesi planlanıyor.  5 yıl önce çalışmaları başlayan ancak daha yeni hayata geçecek olan projede, ihale itiraz süreci ve arsa yer tesliminin bitmesiyle bu yıl içinde temeli atılacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından konuşan Gölbaşı Belediyesi Başkanı Fatih Duruay, “Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun. Hem bizim hem de Gölbaşı halkının uzun süreden beri beklediği bir hizmetti. Bu konuda emeği geçen başta Ankara Milletvekilimiz Sayın Ertan Aydın olmak üzere herkese, Gölbaşı halkına teşekkür ederim” dedi.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM

İhalesi gerçekleşen dev proje bittikten sonra Gölbaşı'na iş, aş ve değer sağlayacak. Birçok aileye ekmek kapısı olacak dev hastane, istihdam gücüyle de işsizlik sayısını düşürecek. Son teknolojiyle inşa edilecek olan hastaneye bin kişi istihdam edilecek. İşsizlik sorununun bir nebze çözülmesinin ardından hastanenin yakınındaki arsalar da 10 kat değerlenecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.