Gonca Köksal Kimdir? Gonca Köksal Nereli Ve Kaç Yaşında?

Gonca Köksal Kimdir? Gonca Köksal Nereli Ve Kaç Yaşında?

Gonca Köksal Kimdir? Gonca Köksal Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Gonca Köksal Kimdir? Gonca Köksal Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Gonca Köksal Kimdir?

Gonca Köksal, 1981 yılında doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Muğla'da tamamlamış, Menteşe'nin zengin topraklarında geleneklere uygun bir şekilde büyümüştür. 12 yaşında Ali Korhan isminde bir oğlu vardır.

Üniversite eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü'nde almıştır. Yüksek lisansını ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler alanında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde ise Sosyoloji alanında "Toplumsal bir ölçek olarak kentsel mekânın dönüşümü: Muğla kentsel sit örneği" konulu tezle tamamlamıştır.

Üniversite sonrasında Muğla'ya dönerek, 20 yıldır serbest şehir plancısı olarak görev yapmaktadır. 2014 yılında Menteşe Belediyesi Meclis Üyesi olarak siyasete atılmış, 2019 yılına kadar çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2019 yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkan Yardımcısı, Menteşe Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Üyesi, Türkiye Belediyeler Birliği Temsilcisi, Enerji Kentleri Birliği Temsilcisi, Menteşe Belediyesi Encümen Üyesi, Tarihi Kentler Birliği Temsilcisi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi gibi birçok görevi de üstlenmiştir. 2022 yılında Mart ve Mayıs aylarında Menteşe Belediyesi Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir.

Şehir plancısı olarak Menteşe'nin benzersiz coğrafyasında yıllarca çalışmış ve gözlemlerde bulunmuştur. Aldığı eğitimler ve katıldığı toplantılar sayesinde dünya genelinde ve ülkemizdeki yerel yönetim anlayışlarını öğrenmiştir. 10 yıllık belediyecilik deneyimiyle Menteşe'ye katılımcı ve çağdaş bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeyi, şehrin değerlerine değer katmayı hedefleyerek Menteşe Belediye Başkanı Aday Adayı olmuştur.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.