Gonca Köksal kimdir? Gonca Köksal nereli ve kaç yaşındadır?

Gonca Köksal kimdir? Gonca Köksal nereli ve kaç yaşındadır?

Gonca Köksal’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Gonca Köksal kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Gonca Köksal kimdir? Gonca Köksal nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Gonca Köksal’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Gonca Köksal kimdir? Gonca Köksal kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Gonca Köksal’ın biyografisini haberimizde derledik...

Gonca Köksal Kimdir?

1981 yılında Muğla'nın bereketli topraklarında dünyaya gelen Gonca Köksal, Menteşe'nin geleneksel değerleri ve görgüsü içinde büyüdü. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Muğla'da tamamlayan Köksal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Mimarlık eğitimi alarak şehir planlaması alanında uzmanlaştı. Ardından, yüksek lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde tamamlayarak kentsel politika planlaması ve sosyoloji alanındaki bilgi birikimini artırdı.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Muğla'ya dönerek, kendi şehrini bilgi ve tecrübeleriyle şekillendirmeye karar veren Gonca Köksal, 20 yıldır serbest şehir plancısı olarak hizmet veriyor. 2014 yılında Menteşe Belediyesi Meclis Üyesi olarak siyasete adım atan Köksal, çeşitli görevlerde bulunarak şehrine katkı sağladı.

2019 yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Menteşe Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenen Köksal, aynı zamanda turizm, enerji kentleri, ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi alanlarda da etkin rol almaktadır.

Bir şehir plancısı olarak, Menteşe'nin eşsiz coğrafyasında yıllarca gözlem ve çalışmalar yapan Gonca Köksal, dünyadaki ve ülkedeki yerel yönetim anlayışlarını yakından tanımıştır. Belediyecilik alanındaki 10 yıllık tecrübesiyle, katılımcı ve çağdaş bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet etme hedefinde olan Köksal, 2022 yılında Menteşe Belediyesi Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir.

Menteşe'nin değerlerine değer katma ve şehri çağdaş bir vizyonla yönlendirme amacıyla Menteşe Belediye Başkanı adayı olan Gonca Köksal, şehrinin kalkınması ve gelişmesi için kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.