Google Chrome'dan kullanıcılarına uyarı: Güvenlik açığı tespit edildi

Google Chrome'dan kullanıcılarına uyarı: Güvenlik açığı tespit edildi

Google Chrome, güvenlik açığına karşı tüm kullanıcılarını uyardı. Firma, bütün kullanıcılarından güncelleme yapmalarını istedi.

Google Chrome, dünyanın en popüler tarayıcılarından biri olarak bilinirken, son zamanlarda yeni bir güvenlik açığı keşfedildi.

Bu açığın ciddiyeti "Sıfır Gün Açığı" olarak adlandırılıyor ve yalnızca masaüstü sürümlerinde bulunuyor. Google Chrome, bu güvenlik açığını gidermek için bir güncelleme yayınladı ve tüm kullanıcılarının bu güncellemeyi hızlı bir şekilde yapmasını önerdi. Ancak açığın teknik detayları ve etkilediği alanlar hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

DonanımHaber'in haberine göre, Google Chrome son bir yıl içinde toplamda üç adet sıfır gün güvenlik açığıyla karşılaştı. Uzmanlar, bu durumun Google Chrome tarayıcısının açık kaynak kodlu JavaScript motoru olan V8'den kaynaklandığını tahmin ediyorlar.

Sıfır gün güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının sisteme sızmak için kullanabilecekleri yeni açıkların yakın zamanda keşfedilmesini ifade eder. Bu tür açıkların hızlı bir şekilde kapatılması gerektiği vurgulanır ve "sıfır gün" terimi bu önemi belirtmek için kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.