Google'dan Türkiye'ye kültür sanat sitesi

Google'dan Türkiye'ye kültür sanat sitesi

Cumhuriyetin 100. yılını dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde geliştirilen "Türkiye'nin Hazineleri" dijital koleksiyonu, Google Arts & Culture Platformu'nda ziyaretçilere sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, platformun tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, Google Arts & Culture Türkiye Platformu'nu Türkiye'nin kültürel zenginliklerini dünya genelinde tanıtmak için önemli bir küresel araç olarak gördüklerini ifade etti. Bakan Ersoy “Türkiye gibi kültürel ve gastronomik açıdan son derece zengin bir ülkenin, böylesine önemli bir küresel platformda yer almaması düşünülemezdi. Bu nedenle Google Arts & Culture ekibine ve Google Türkiye'ye bu projenin hayata geçmesi için verdikleri destek ve iş birliği için teşekkür ederim" dedi.

Ersoy, platformdaki içeriklerin Türkiye'nin turizm hedeflerine katkı sağlayacağını belirterek, özellikle nitelikli turistlerin çekilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve Türkiye'nin sadece popüler turistik bölgeleri değil, 81 ilin her birinin sunduğu zengin kültürel ve tarihi mirasın tanıtılma hedefine önemli bir destek sağlayacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.