Gözler Kabine'de! Enflasyon eğitim sektörünü nasıl etkileyecek?

Gözler Kabine'de! Enflasyon eğitim sektörünü nasıl etkileyecek?

Milyonlarca öğretmen adayının gözü kulağı bugün yapılacak olan kabine toplantısında. Kabine' de ele alınacak konular arasında öğretmen atamaları yer alırken, bir diğer konu ise enflasyonun eğitim sektörünü nasıl etkileyeceği konuşulacak.

Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerin sesi, bugün yapılacak olan kritik kabine toplantısında yankılanacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ve ülkemizdeki enflasyon oranlarının görüşüleceği kabine toplantısının bugün gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan Tekin, “Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur.” dedi.

GÖZLER KABİNE'DE!

Bakan Tekin, buluşmalarda yaptığı konuşmada, eğitimde izlenecek rotaların öğretmenlerle birlikte belirlendiğini vurguladı. Eğitim politikalarının şekillenmesinde öğretmenlerin görüşlerinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Tekin, öğretmenlerin sesine kulak verilmesinin önemine dikkat çekti. Bugünkü kabine toplantısında ele alınacak konular arasında öğretmen atamalarının yanı sıra, eğitim sektörünü doğrudan etkileyen enflasyon oranları da bulunuyor. Eğitimde kalitenin artırılması ve öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, toplantının ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

EĞİTİMDE TASARRUF KONUSU

Edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaya göre, 40 binin üzerinde öğretmen ataması yapılması istemesine rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri kapsamında bu sayıda bir atamanın yapılamayacağı bilgisini Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdi. Ayrıca gelecek yıl başta olmak üzere diğer kamu atamalarında da atama beklentisinin düşürüleceği söyleniyor.

DAR GELİRLİ VE EMEKLİLER İÇİN ATILABİLECEK ADIMLAR

Enflasyon oranının düşürülmesi için atılabilecek adımlar kabinenin görüşeceği konulardan biri. Düşüşün hızlanması için gerekli tedbirler kabinedeki masada olacak. Dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar mümkün mü bu da değerlendirilecek. Kredi derecelendirme kurumlarından biri 11 yıl sonra kademe artışı yapmıştı Türkiye için ve Bakan Şimşek durumun olumlu olduğunu ifade etmişti. Bakan şimşek, artışların beklentiler dahilinde olduğunu işaret etti. Öte yandan, Terörle mücadelede operasyonlarla ilgili son durum da kabinenin gündeminde olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.