Gribe, nezleye karşı zencefilli karışım öneriliyor: İşte yapılışı

Gribe, nezleye karşı zencefilli karışım öneriliyor: İşte yapılışı

Nezleye, gribe karşı zencefili nasıl tüketmeli, zencefilli karışım nasıl hazırlanmalı? Ankara Ulus’un 40 yıllık aktarı Hacı Celal Barman, nezle ve gribe birebir olan zencefilli karışımın formülünü açıkladı:

Grip her ne kadar kış aylarıyla özdeşleşse de iklimlerin değişmesiyle birlikte insanlar mevsim geçişlerinde de gribe yakalanabiliyor. Bu dönemde oluşabilecek yaz gribini doğal yöntemlerle atlatmak isteyen vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor.

Peki nezleye, gribe karşı zencefili nasıl tüketmeli, zencefilli karışım nasıl hazırlanmalı? Ankara Ulus’ta 40 yıldır aktarlık yapan Hacı Celal Barman, nezle ve gribe karşı birebir olan zencefilli karışımın formülünü gazetemize açıkladı.

Aktar Hacı Celal Barman’ın tarifine göre, gerekli malzemeler şöyle:

  1. Taze zencefil
  2. Taze limon
  3. Çörek otu yağı

Nezle ve gribe karşı birebir olan zencefilli karışımın hazırlanışı ise şu şekilde:

  1. Önce taze zencefilin suyunu sıkıyoruz.
  2. Bu zencefil suyunun içine bir miktar limon suyu ilave ediyoruz.
  3. Karışıma ardından bir çay kaşığı kadar da çörek otu yağı katıyoruz. Böylelikle karışımımız hazır hale geliyor.

aktar-haci-celal-barman.jpg

ÇOK ETKİLİ

Ankara Ulus’ta 40 yıldır aktarlık yapan Hacı Celal Barman, zencefilli karışımla ilgili şunları söyledi:
“Bu mevsimde polen çok olduğu için insanlarda genelde öksürük, parazit gibi rahatsızlıklar çok olur. Buna karşı zencefil ve zerdeçal çok etkili. Taze zencefilin suyunu sıkarak içine limon ve bir çay kaşığı çörek otu yağı ile tüketiminde çok büyük bir faydasını göreceksiniz. Zencefil hem mevsimsel olarak hem de insan vücuduna çok yararlı. Zerdeçal da çok faydalı. Her gün az miktar da olsa zerdeçal tüketmeliyiz. Bütün bitkisel ürünlerin ayrı ayrı faydaları var. Yine tarçının ayrı bir faydası var, ıhlamurun ayrı bir faydası var. Bitkisel ürünler ilaçlardan çok daha faydalı, ilaçların yan etkisi bulunuyor ancak bitkisel ürünlerde yan etki de yok. Kullanma şekli iyi bilirse çok faydası görülecektir.”

aktar.jpg

BİLİNÇLİ VE ÖLÇÜLÜ KULLANIM ÖNEMLİ

Ürün kullanımında tüketicilerin eskiye göre bilinçli ve dikkatli olduğunun altını çizen Barman, şöyle devam etti: “Baharatların, bitkilerin çok faydası var ama bilinçli kullanmak lazım. Her baharatın ayrı bir şifası var. İnsanlar artık bitkisel ürünlere yöneliyor. Eskiden de bitkisel ürünlerin kullanımı yaygındı fakat son zamanlarda insanlar daha bilinçli alışveriş yapıyorlar. Bu şekilde kullanımı daha sağlıklı ve etkili, hangi ürünü ne için kullandığını bilmek çok önemli. Ölçülü kullanımı insanlar artık çok daha iyi biliyor. Bütün ürünleri ölçülü ve bilinçli kullanmak lazım, kullanım şeklini iyi bilmek gerek. Ölçüsüz yapılan hiçbir şeyin faydası olmaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.