Grip aşısı büyük önem taşıyor

Grip aşısı büyük önem taşıyor

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, grip hastalığının yaygınlaşmaya başlamasıyla ilgili, aşının çok önemli faktör olduğunu dile getirdi.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte grip hastalığı da toplum içinde yaygınlaşmaya başladı. Her yıl dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin gribe yakalandığını belirten uzmanlar, 300 bine yakın kişinin gribe bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Karar'ın haberine göre, grip hastalığının özellikle bazı kişilerde ağır olduğunu ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, “Ağır komplikasyonlardan korunmak ve hastalıkları hafif geçirmek için mutlaka grip aşısı olmalıyız” dedi.

"HER YIL YENİDEN YAPILMASI GEREKİYOR"

Grip aşısının Eylül, Ekim aylarından itibaren yapılması gerektiğini belirten Dr. Mamçu, aşının zamanında yapılıp gerekli bağışıklık oluşturulursa başarı oranının son derece yüksek olduğunu da açıkladı.

Mamçu, şu ifadeleri kullandı: “Aşıya karşı ciddi derecede alerjisi olmuş ve yumurtaya ciddi alerjisi olan kişiler dışında herkese grip aşısı yapılabilir.

Grip hastalığına neden olan virüs her yıl değişiyor. Bu nedenle de her yıl grip aşısını yeniden olmak gerekiyor."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.