Grip vakaları artıyor: Hastalar dışarı taşıyor

Grip vakaları artıyor: Hastalar dışarı taşıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle grip vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın grip uyarısını dikkate alarak tedavi olmak için hastanenin yolunu tutan vatandaşlar zaman zaman hastanenin dışına taşıyor.

Soğuk havanın etkisiyle grip vakalarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Uzmanlar hastalıkların tek bir virüse ait olmadığını, sıklıkla kovid-19 ve influenza virüslerinin görüldüğünü belirtiyor. Virüslerin ise hemen ardından nezle ve soğuk algınlığı geliyor. Salgına yakalanıp tedavi için hastanelere akın eden vatandaşlar hastane binalarının dışına taşıyor.

bakan-koca.jpg

“CİDDİYE ALINMALI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca artan vakalara karşı geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından grip uyarısı yayınlamıştı. Bakan Koca paylaşımında, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır” ifadelerine yer verdi.

site-hastane-kalabalik.jpg

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Bakan Koca’nın uyarısını da dikkate alarak hastanelere akın eden vatandaşlar uzun sıralar oluşturup, dışarıya taştı. Hastalığın semptomlarının uzun süre atlatılamadığını belirten vatandaşlar, tedavi için sıraya girdi. Havanın soğukluğuna rağmen hastane yollarındaki kalabalıklar ise grip vakaları ile başlayan salgının ciddiyetini gözler önüne serdi. Öte yandan uzmanlar hasta kişilerin maske takarak diğer insanlara bulaştırmaması konusunda vatandaşları uyardı.

site-hastane-ic-1.jpg

“BU YIL DAHA AĞIR GEÇİYOR”

Grip teşhisi konularak tedaviye başlayan bir vatandaş, hastalığının uzun süre geçmediğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“İlk önce halsizlikle başladı hastalığım. Daha sonrasında öksürük ve ateş de başlayınca doktora gittim. İlaçlarımı alınca bir an önce iyileşirim diye düşünürken öyle olmadı. Günlerdir öksürük, halsizlik ve ateş devam ediyor. Ağrılar biraz dinse de özellikle öksürük asla geçmiyor. Ben geçen sene de virüse yakalanmıştım. Hemen hemen bir haftada atlatmıştım ama bu sefer hastalığım iyileşmiyor. Geceleri bazen öksürük krizleri ile uyanıyorum. Bu yıl hastalık daha ağır geçiyor.”

Kaynak:Enes Boyacı / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.