Güne depremle uyandık! Çevre illerde de hissedildi
Samsun’un Ladik ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem çevre ilçelerde de hissedildi. Uzmanlar, vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Samsun’un Ladik ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem çevre ilçelerde de hissedildi. Uzmanlar, vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 06.08’de merkez üssü Samsun’un Ladik ilçesi olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin 10.08 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, Ladik’in yanı sıra Samsun merkez ve çevre ilçelerde de hissedildi.
Depremin can ve mal kaybına yol açmadığı bildirildi ancak bölgede kısa süreli panik yaşandı. Ladik, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na yakınlığı nedeniyle zaman zaman benzer büyüklükte sarsıntılarla karşı karşıya kalıyor. Jeoloji uzmanları, bölgede düşük şiddetli depremlerin olağan olduğunu ancak bu hareketliliğin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
AFAD ve yerel yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayanların, yapı güvenliği konusunda gerekli kontrolleri yaptırmaları önerildi. Depremle ilgili gelişmelerin anlık olarak takip edildiği belirtildi.
#DEPREM
— Kandilli Rasathanesi (@Kandilli_info) July 15, 2025
CAKIRGUMUS-LADIK (SAMSUN) https://t.co/wLVkNstSY2
15.07.2025, 06:08:54 TSİ
Büyüklük: 3.8
Derinlik: 5.8 km#Kandilli
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.